News Flash:

Calatoriile cu avionul au fost mai sigure ca oricand in 2013

9 Ianuarie 2014
1244 Vizualizari | 0 Comentarii
Călătoriile cu avionul au fost mai sigure ca oricând în anul 2013, în pofida creşterii numărului pasagerilor la nivel mondial, a anunţat miercuri Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aeriană (AESA), citată de AFP. "Începutul anului 2014 marchează cea de-a 100-a aniversare a aviaţiei comerciale şi un record în materie de securitate", a anunţat AESA, care a consemnat anul trecut 17 accidente soldate cu 224 de victime.

"În 2013, accidentele mortale ale avioanelor de linie din întreaga lume au fost mai puţine la număr decât în ultimii cinci ani, cu 17 accidente înregistrate comparativ cu o medie de 27 pe an", explică instituţia cu sediul la Koln, în Germania, şi a cărei misiune este de a supraveghea siguranţa aeriană.

Agenţia subliniază că pe parcursul anului 2013 nu s-a înregistrat niciun accident în ţările membre ale AESA, care au operat în total circa şase milioane de zboruri comerciale şi au transportat peste 800 de milioane de pasageri.

"Europa continuă să deţină recordul de securitate în lume, dar acest lucru nu trebuie considerat un fapt împlinit. În condiţiile în care traficul aerian se intensifică pe cerul european şi în lume, trebuie să ne continuăm eforturile pentru a menţine şi chiar îmbunătăţi securitatea aeriană", a precizat Patrick Ky, directorul executiv al AESA.

Asociaţia internaţională pentru transportul aerian (IATA), care a estimat că în 2013 a fost depăşit pragul de trei miliarde de pasageri transportaţi cu avionul, urmează să-şi publice bilanţul anual luna viitoare.

În 2012, IATA a evaluat că s-a produs un accident la cinci milioane de zboruri, cel mai scăzut nivel de accidente de până atunci din istoria aviaţiei comerciale.

Centrul britanic specializat Ascend, care de asemenea recenzează accidentele de avion, a stabilit bilanţul pe 2013 la 220 de morţi.

Potrivit IATA, nivelul cel mai scăzut de securitate este înregistrat în Africa.

În 2013, accidentul de avion cel mai grav a avut loc în republica rusă Tatarstan. La 17 noiembrie, un Boeing 737 de 23 de ani a explodat pe aeroportul din Kazan, un accident soldat cu moartea a 44 de pasageri şi şase membri ai echipajului.

Potrivit unei anchete Ascend, 52% dintre angajaţii în domeniul aerian apreciază că siguranţa călătoriilor cu avionul va continua să se amelioreze în anii următori. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005474 (s)