News Flash:

OUG care prevede ca primariile pot plati salariile din excedent, pe ordinea de zi a Guvernului

1 Martie 2018
954 Vizualizari | 0 Comentarii
dancila

Guvernul are pe ordinea de zi a sedintei de joi un proiect de ordonanta de urgenta care prevede ca unitatile administrativ teritoriale (UAT) pot plati salariile, arieratele, sentintele si corectiile din excedentul bugetar.


”In discutiile cu doamna prim-ministru, cu ministrul Finantelor, am hotarat sa dam o ordonanta de urgenta in care, din excedent - excedentul fiind o chestiune foarte sensibila asa cum stiti - fiecare UAT sa poata plati cheltuieli salariale, sentinte, corectii si arierate. Tot ordonanta asta va mai contine si doua lucruri: vom folosi acea compensare, cred ca acum doi sau trei ani s-a mai facut - adica daca un UAT este dator la o societate comerciala, societatea comerciala e datoare la ANAF, sa putem compensa toate lucrurile acestea si sigur ca e o chestiune care e urgent sa o facem, pentru ca sunt datorii pe care nu le putem compensa cred ca de vreo doi ani. Si, in acelasi timp, tot din excedent vom plati si arieratele. Si mai e un lucru foarte important: deci, compensarea, imprumutul din Trezorerie si din excedent, repet, cheltuieli salariale, corectii, sentinte, arierate, asta e tot”, a afirmat vicepremierul Paul Stanescu, pe 19 februarie, la Senat.

Pe ordinea de zi, pe langa proiectul de ordonanta de urgenta pentru adoptarea unor masuri bugetare si pentru completarea art. 63 din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale, se mai regasesc alte doua proiecte de OUG, pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.190/2000 privind regimul metalelor pretioase si pietrelor pretioase in Romania si pentru modificarea art. 1 din Legeanr.222/2017 pentru realizarea ''Capabilitatii de aparare aeriana cu baza la sol'' aferenta programului de inzestrare esential '' Sistem de rachete sol-aer cu bataie mare (HSAM)''.

De asemenea, in sedinta Executivului vor mai fi discutate mai multe proiecte de hotarari de GUvern, printre care aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 92/2017 privind aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru prescolarii si elevii din 50 de unitati de invatamant preuniversitar de stat, pentru aprobarea acordarii ajutorului de stat pentru facilitarea inchiderii minelor de carbune necompetitive din cadrul Societatii Nationale de Inchideri Mine Valea Jiului-S.A Petrosani, pentru anul 2018, precum si pentru modificarea descrierii tehnice si transmiterea unui imobil aflat in domeniul public al statului si administrarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in domeniul privat al statului si administrarea Regiei Autonome ''Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat''.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004992 (s)