News Flash:

Klaus Iohannis, la bilantul DNA: Suntem departe de o revocare, tot mai departe

28 Februarie 2018
881 Vizualizari | 0 Comentarii
Klaus Iohannis1

DNA prezinta, miercuri, raportul de activitate pentru anul 2017, la eveniment fiind prezenti si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, si ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm. Tudorel Toader a anuntat ca nu va onora invitatia.
"O decizie astazi, nu. Trebuie sa astept diferitele documente cum ar fi motivarea CSM. Suntem departe de o revocare, tot mai departe", a declarat Klaus Iohannis.

Si presedintele instantei supreme, Cristina Tarcea, a ajuns la Cercul Militar.

Ministrul Justitiei a anuntat, marti, in sedinta Sectiei pentru Procurori a CSM, in care s-a dat aviz negativ cererii sale de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror sef al DNA, ca nu va participa la evenimentul in care se va prezenta raportul de activitate pentru 2017 al institutiei.
Ministrul Justitiei i-a reprosat procurorului sef DNA ca nu a primit nici pana acum raportul privind activitatea institutiei.

"Raportul a fost finalizat de ieri (luni-n.r.)si azi (marti -n.r.) a fost inaintat raportul catre invitatii la bilant. Potrivit legii, raportul se trimite procurorului general care urmeaza sa va trimita dumneavoastra acest raport", a precizat Laura Codruta Kovesi.

Procurorul sef DNA a aratat ca, potrivit legii, raportul trebuie prezentat pana in ultima zi a lunii februarie.

" (Raportul -n.r.) A fost trimis astazi", a declarat Laura Codruta Kovesi.

"Si eu il citesc la noapte", a replicat Tudorel Toader.

Prezentarea raportului de activitate are loc in perioada desfasurarii procedurii de revocare a Laurei Codruta Kovesi, aceasta fiind demarata de ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Avizul negativ dat, marti, de Sectia pentru Procurori a CSM va fi motivat, iar ulterior va fi transmis presedintelui Romaniei.

Klaus Iohannis si-a exprimat sustinerea pentru activitatea DNA si pentru procurorul sef al institutiei dupa anuntul privind initierea procedurii de revocare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005873 (s)