News Flash:

Proiectul prin care vinerea dinaintea Pastelui devine sarbatoare legala si zi nelucratoare a fost adoptat de Camera Deputatilor. Cate zile libere avem in acest an

28 Februarie 2018
908 Vizualizari | 0 Comentarii
zile libere

Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, a adoptat joi, cu 233 de voturi “pentru”, 7 voturi “impotriva” si 19 abtineri, proiectul de lege privind declararea vinerii dinaintea Pastelui sarbatoare legala si zi nelucratoare.
Comisia de munca a Camerei Deputatilor a dat, marti, un raport favorabil pentru propunerea legislativa a UDMR  prin care vinerea dinaintea Pastelui devine sarbatoare legala si zi nelucratoare.
 
Senatul a aprobat saptamana trecuta, cu 86 de voturi „pentru”, un vot „impotriva” si o abtinere aceasta propunere legislativa.
 
„Initiativa legislativa prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca sarbatoare legala, nelucratoare. Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri inaintea Pastelui si, astfel, ultima vineri din Postul Mare”, se arata in expunerea de motive a initiatorului.
 
„In urma analizarii zilelor de sarbatori legale, putem observa ca Vinerea Mare in Europa este zi legala de sarbatoare in 16 tari dintre cele 28 ale UE, deci, majoritatea tarilor”, mai spune initiatorul.
 
Legea va merge spre promulgare la presedintele Klaus Iohannis.
 
In prezent, in Romania sunt 14 zile de sarbatoare legala si nelucratoare:
 
- 1 si 2 ianuarie - Anul Nou;
- 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Romane;
- prima si a doua zi de Pasti (8, 9 aprilie 2018);
- 1 mai - Ziua Muncii;
- prima si a doua zi de Rusalii (27, 28 mai 2018);
- 1 iunie - Ziua Copilului;
- 15 august - Adormirea Maicii Domnului;
- 30 noiembrie - Sfantul Andrei;
- 1 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei;
- 25, 26 decembrie - Craciunul.
 

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006194 (s)