News Flash:

Olguta Vasilescu, anunt important pentru toti salariatii

30 Octombrie 2017
1434 Vizualizari | 0 Comentarii
olguta 1
Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, a declarat ca romanii care au venituri din activitati independente vor avea un impozit mai mic. De asemenea, pensiile peste 2.000 de lei vor fi impozitate cu 10% nu cu 16 ca pana acum. De asemenea, ministrul Muncii a promis ca salariile vor crestea. 


Lia Olguta Vasilescu a declarat la Romania TV ca se pregatesc noi masuri pentru anul viitor. Pensiile peste 2.000 de lei vor fi impozitate cu 10% nu cu 16 ca pana acum, inseamna o crestre pe pensii de la 1 ianuarie. Cei care au pensiile sub 2.000 de lei nu mai platesc niciun fel de imozit.


"Vom avea niste proceduri anul viitor...  Intra modificarile pe codul fiscal care sunt foarte importante si au darul de a clarifica foarte multe discutii care au avut loc inspatiul public in ultima perioada. S-a spus ca nu se mai reduce impozitul pe venit de la 16 la 10%. Iata ca se intampla prin noul cod fiscal. Acesta se va aplica pe salarii, toti salariatii din Romania vor beneficia de aceasta reducere. Pensiile peste 2.000 de lei vor fi impozitate cu 10% nu cu 16 ca pana acum, inseamna o crestre pe pensii de la 1 ianuarie. Cei care au pensiile sub 2.000 de lei nu mai platesc niciun fel de impozit, la ei s-a redus si CASS-ul. Apoi sunt: scaderea impozitelor pe veniturile din chirii, pe depozitele bancare, deci oamenii vor avea iarasi mai multi bani in buzunar prin aceasta masura", explica ministrul Muncii.
O veste buna vine si pentru cei romanii care au PFA-uri. Ministrul Muncii promite ca romanii vor avea un impozit mai mic pe veniturile din activitati independente.


"In ultimele doua luni cred foarte multi jurnalisti au pus intrebarea daca lor nu cumva le scad veniturile, avand in vedere ca aceste venituri vin din activitati independente. Vreau sa va spun ca si la ei e o reducere a impozitului de la 16 la 10%, dar nu li se aplica doar lor. Sunt 500.000 de cetateni care vor avea un impozit mai mic pe veniturile din activitati independente, se aplica la intreaga suma. Am facut un calcul pe net si va fi o crestere cu 7,1%. Apoi se aplica si romanilor sau firmelor care desfasoara activitati agricole, impozitul scade la 10% si cei care desfasoara activitati independente. Acolo vorbeam despre impozit care a scazut de la 16 la 10% cand vorbeam despre jurnalisti, acum ajungem la partea de contributii si acesta se raporteaza la salairul minim pe economie. Daca dumneavoastra aveti un venit peste salariul minim pe economie si vreti sa va platiti contributiile la sanatate puteti sa o faceti la nivelul salariului minim pe economie, la pensii puteti sa faceti acelasi lucru, dar personal nu va sfatuiesc pentru ca interesul dumneavoastra este sa contribuiti cat mai mult la sistemul de pensii ca sa aveti o pensie mai mare, dar obligativitatea va fi doar la salariul minim", a completat ministrul.

ministrul muncii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006337 (s)