News Flash:

Obiectivul Aquatim pentru 2017, evitarea inundatiilor de pe strazile Timisoarei

29 Decembrie 2016
1137 Vizualizari | 0 Comentarii
strada inundata2
In timpul ploilor abundente, canalizarea Timisoarei este blocata, iar apa refuleaza, inundand pasajele, strazile si casele, de aceea cea mai mare provocare a Aquatim pentru anul 2017, dar si pentru anii ce vor veni, este adaptarea sistemului de canalizare pentru a face fata noilor schimbari climatice. 
Prof. univ. Ilie Vlaicu, directorul Aquatim a explicat ca asemenea situatii exceptionale se inregistreaza, in timpul verii, la statia de epurare din Timisoara, din cauza ploilor deosebit de puternice, avand debite de 10-12 ori mai mari decat cele obisnuite. Inclusiv pe plan mondial, se discuta schimbarea normativelor de proiectare pentru canalizare. Prin urmare Aquatim a identificat solutii locale de gestionare a apelor de ploaie prin deversare in Bega, in locuri special amenajate sau chiar realizarea unor bazine tampon de retentie a apei pluviale in punctele vulnerabile (pasajele). 
„In luna august 2016, au fost asemenea ploi abundente de vreo trei ori. Principalele probleme sunt in zona pasajelor si pe 10 -15 strazi. Le-am identificat si lucram la ele. Dupa ce finalizam investitiile, speram sa rezolvam acest lucru. Schimbarile climatice au dus la schimbarea normativelor de proiectare. In toata lumea se lucreaza la un alt concept, privind apele de ploaie, la fel se intampla si in Timisoara”, a explicat Ilie Vlaicu, potrivit ziuadevest.ro.
Reteaua de apa Aquatim se intinde pe 1.700 km, iar canalizarea pe 860 km. Aria de operare include 110 localitati din judetul Timis, repartizate pe cele 5 sucursale -  Buzias, Deta, Faget, Jimbolia, Sannicolau Mare. Alimentate cu apa de la reteaua din Timisoara sunt Chisoda, Ghiroda, Mosnita Veche, Giroc (client: societatea Giroceana). Retelele din Sacalaz, Sanmihaiu Roman, Utvin au fost puse in functiune, in 2016, iar receptionata cea din Urseni. Conectate la sistemul de canalizare al Timisoarei sunt Giarmata Vii, Ghiroda, Mosnita Noua, Mosnita Veche, Sanmihaiu Roman, Utvin. 

directorul aquatim
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006509 (s)