News Flash:

Lucrările pe secţiunea Cheţani-Câmpia Turzii (15,7 km) sunt aproape finalizate

O nouă porțiune din Autostrada Transilvania urmează să fie deschisă traficului în acest an

15 Decembrie 2023
140 Vizualizari | 0 Comentarii


O nouă porțiune a Autostrăzii Transilvania urmează să fie deschisă traficului în acest an, pe secțiunea Chețani-Câmpia Turzii, lucrările fiind aproape de final, conform declarațiilor ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu. Grindeanu a menționat că deschiderea circulației pe această secțiune, săptămâna viitoare, va permite accesul pe o lungime totală de 113 km de autostradă, de la Târgu Mureș până la Nădășelu, în județul Cluj. Acest lucru este realizat înainte de termenul contractual, stabilit pentru 2024. Asociația de constructori austrieci și germani s-a mobilizat eficient pentru finalizarea lucrărilor.

Totodată, în primele nouă luni ale acestui an, peste 1,5 milioane de turiști străini au fost cazați în unitățile de profil din România, cheltuielile acestora depășind 3,9 miliarde de lei, cu o medie de 2.578 de lei de persoană. Raportul Institutului Național de Statistică arată că călătoriile pentru afaceri au fost principala motivație a 50,1% dintre turiștii străini care au vizitat România în această perioadă, iar cheltuielile lor au reprezentat 55,1% din totalul cheltuielilor.

Sectorul comerțului cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și motocicletelor a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 13,3% în primele zece luni ale anului față de aceeași perioadă din 2022. Această creștere a fost influențată de comerțul cu autovehicule (+23,8%) și comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+1,2%).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1480 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005420 (s)