News Flash:

O femeie si-a pierdut toti cei 6 copii, apoi A MURIT si ea. A fost INGROPATA alaturi de pruncii ei. Socant ce s-a intamplat acum in mijlocul cimitirului: „Te infioara. Ti se ridica parul…” E UNIC

22 Aprilie 2017
1210 Vizualizari | 0 Comentarii
cimitir

Se spune că e auzită plângând, stârnește fiori celor care află despre pruncii otrăviți, însă puțini știu cu adevărat care este povestea statuii unei mame care-și strânge în brațe copiii. În jurul monumentului misterios din cimitirul Dumbrava din Buzau s-au creat numeroase legende despre mama care a murit în lacrimi după ce și-a pierdut toți cei șase copii.


Mormantul se află în mijlocul cimitirului și este vegheat de un ansamblu statuar în mărime naturală. Este vorba despre o mamă ce-și strânge la piept cei șase copilași, relatează stiridebuzau.ro.

 

Lipsa informațiilor despre statuie a dat naștere la legende urbane. Unii oameni au auzit c-ar fi vorba despre o femeie urmărită de un blestem cumplit. I-ar fi murit copiii după naștere chiar de Crăciun, iar niciun doctor nu a putut s-o ajute.

„Se aud uneori cum plânge. Fel de fel de lucruri…Așa…Anormale. S-ar putea, într-o oarecare măsură, să fie bântuit”, a spus un bărbat care crede că locul ar fi blestemat.

Se spune că, după ce a pierdut șase prunci, mama a murit și ea plângând. Femeia ar fi fost îngropată alături de cei șase copii.


„Te înfioară. Ți se ridică părul, cum s-ar zice”, a mărturisit o femeie, care a venit să pună o lumânare la mormântul familiei sale.
Povestea statuii unei mame care-și strânge în brațe copiii atrage sute de turiști în cimitirul din Buzău
Alți buzoieni cred că statuia amintește despre o poveste cu final sângeros, potrivit căreia un bărbat și-ar fi omorât întreaga familie. O altă variantă a legendei spune că mama și cei șase copilași ar fi murit otrăviți cu ciuperci.

 

Unii cred însă că femeia ar fi înnebunit, după ce și-a îngropat toți cei șase copii și a rămas singură. Cu inima chiuită de durere, mama simțea că nu mai are niciun rost pe lume, iar, la scurt timp, a murit în somn. Pe atunci, oamenii spuneau că atunci când a fost găsită fără suflare, femeia avea chipul și perna pline de lacrimi. Ar fi plâns până când și-a dat duhul și a fost îngropată în același mormânt, alături de cei șase copii.

Povestea înfiorătoare s-ar fi petrecut în urmă cu un secol.



„Sunt variante conform cărora familia îngropată aici ar fi fost a meşterului care a construit gardul cimitirului Dumbrava”, a precizat istoricul Valeriu Nicolescu, pentru sursa citată.

 

După un timp, rudele femeii au comandat monumentul funerar pentru a aminti tuturor despre soarta tristă. Zeci de ani mai târziu, locul de veci a fost vândut, iar noii proprietari nu au demolat ansamblul sculptural. De aceea, statuia a rămas în picioare și astăzi, scrie poatenustiai.ro.

Nimeni nu a reușit să confirme care este adevărata poveste din jurul mormântului. Chiar și așa, sute de turiști vin în fiecare an la cimitirul Dumbrava din Buzău, atrași de povestea statuii unei mame care-și strânge în brațe copiii.


fiori cimitirul dumbrava buzau mormantul dumbrava valeriu nicolescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005124 (s)