News Flash:

Poempierii au intervenit ieri în Timișoara

O casă a luat foc pe strada Vasile Cârlova

22 Martie 2023
220 Vizualizari | 0 Comentarii

Marți, în jurul orei 16:30, Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara a fost alertat să intervină pentru a stinge un incendiu izbucnit la o locuință de pe strada Vasile Cârlova din Timișoara. La locul intervenției au fost trimiși 1 ofițer și 15 subofițeri, cu o autospecială de primă intervenție și comandă, două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară mecanică de lucru și salvare de la înălțimi și o ambulanță SMURD.

De asemenea, în sprijin a fost trimisă o autospecială de stingere cu 5 pompieri din cadrul Detașamentului 2 Timișoara.
Când echipele de intervenție au ajuns la locul evenimentului, s-a constatat că incendiul se răspândise pe o suprafață de aproximativ 60 mp la nivelul etajului și pe o suprafață de aproximativ 150 mp la acoperiș. Din fericire, nu au existat victime. Potrivit ISU Timiș, intervenția pompierilor a reușit să limiteze extinderea incendiului la celelalte încăperi de la etaj și parter, precum și la vecinătăți. Cauza probabilă a incendiului a fost identificată ca fiind o sobă fără acumulare de căldură instalată necorespunzător.

Recomandările ISU privind măsurile esențiale ce trebuie respectate includ verificarea, repararea, izolarea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului. De asemenea, trebuie evitate improvizațiile la nivelul instalațiilor termice și electrice și efectuate verificări periodice ale acestora. Este important să nu alimentăm mai mulți consumatori electrici din același prelungitor (aceeași priză) în același timp și să nu utilizăm substanțe ușor inflamabile (benzină, motorină) pentru aprinderea focului. Fumatul trebuie evitat în imediata apropiere a lichidelor/materialelor combustibile, iar sursa de căldură trebuie izolată față de podea și pereții din încăpere.

În plus, pentru reducerea riscului producerii unor astfel de incendii, este interzisă folosirea sobelor cu acumulare de căldură amplasate pe pardoseală combustibilă și fără a avea în fața ușițelor de alimentare o tablă cu dimensiunea de 70 x 50 cm. Sobele nu trebuie amplasate la o distanță mai mică de 1 m față de pereții combustibili sau alte materiale combustibile ori mai mică de 70 cm față de pereții combustibili izolați. Sobele de metal nu trebuie plasate pe pardoseli din materiale combustibile fără izolația termică necesară și nu trebuie supraîncălzite, deoarece pot aprinde ușor obiectele combustibile din jur.

În cazul producerii unei situații de urgență, se recomandă solicitarea intervenției pompierilor la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006645 (s)