News Flash:

Se vor cumpăra certificate verzi la Colterm

O sută de milioane de lei vor fi virați către societatea Colterm pentru achiziționarea de certificate verzi

20 Martie 2023
267 Vizualizari | 0 Comentarii

Dacă Consiliul Local Timișoara va vota aprobarea transferului, o sumă de o sută de milioane de lei va fi transferată către societatea Colterm, în cadrul unei ședințe extraordinare programată joi. Propunerea a fost făcută de 11 consilieri locali din opoziție.

Banii vor fi acordați ca avans din subvenții și vor fi utilizați pentru achiziționarea de certificate verzi, pentru a compensa poluarea generată de producerea energiei termice distribuite în oraș prin sistemul de termoficare centralizat al Colterm.

În cele din urmă, Primăria Timișoara a acceptat ideea de a sprijini achiziționarea de certificate verzi de către Colterm. O ședință extraordinară a fost convocată joi pentru a vota această propunere, care constituie un singur punct pe ordinea de zi: ”Proiect de hotărâre privind aprobarea achitării către Compania Locală de Termoficare Colterm S.A. a sumei de 100.000.000 lei cu titlul de „Avans subvenții diferență de preț și tarif la energia termică livrată populației” cu destinația achiziție certificate de gaze cu efect de seră(EUA) aferente anului 2022”.

Prin urmare, banii necesari ar urma să fie plătiți din banii pe care municipalitatea îi va transfera către Colterm sub formă de subvenție.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1568 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010443 (s)