News Flash:

Sesizare privind apariția unor broaște țestoase în Timișoara

Ieri, Garda de Mediu a descoperit trei broaște țestoase pe domeniul public

21 Martie 2023
255 Vizualizari | 0 Comentarii

Luni, Garda de Mediu Timiș a primit o sesizare referitoare la trei exemplare de broască țestoasă de apă (Emys orbicularis) care au fost descoperite pe domeniul public din Timișoara. Această specie de țestoasă semiacvatică este unică în fauna României și este clasificată ca vulnerabilă din cauza degradării, distrugerii și fragmentării habitatelor sale.
Populațiile sunt, de asemenea, amenințate de poluare, colectarea în scop comercial sau uciderea accidentală sau intenționată. Broaștele au fost preluate de Garda de Mediu și, după ce starea lor de sănătate a fost verificată de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Sănătatea Animalelor Timiș, au fost eliberate în habitatul lor natural din Aria Naturală Protejată RO SCI 0115 Mlaștina Satchinez.

”Atenționăm asupra faptului că este interzisă capturarea sau uciderea speciilor de faună sălbatică, comerţul cu exemplare din speciile prevăzute în anexele la Regulamentul (CE) nr. 338/97 al Consiliului din 9 decembrie 1996 privind protecţia speciilor, faunei şi florei sălbatice și constituie infracţiune în conformitate cu OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice”, a declarat Garda de Mediu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005961 (s)