News Flash:

Nu era multumit de menajera hotelului, asa ca patronul a instalat camere de luat vederi si a aflat, astfel, ce facea femeia cu sapunul destinat oaspetilor! A ramas masca!

21 Decembrie 2017
891 Vizualizari | 0 Comentarii
sampon

Oaspetii hotelurilor stiu ca in camere gasesc mereu cateva bucati de sapun, sampon individual si balsam pentru par. Toate aceste produse sunt mereu impachetate, asa ca nu e cazul ca cineva sa-si faca griji ca acestea ar fi fost folosite anterior.

Aceste seturi se fac cu rezerva, asa ca rar se intampla ca cineva sa foloseasca tot sapunul. Unii oaspeti, parasind camera de hotel, iau cu sine sapunul, exista chiar si persoane care colectioneaza sapunuri de la toate hotelurile in care se cazeaza, insa majoritatea oaspetilor lasa in camera de hotel bucatile de sapun folosit.

Dar oare ce se intampla cu aceste resturi de sapun? Oare chiar sunt aruncate pur si simplu la urna de gunoi? Urmarind ce fac mai apoi servitoarele cu aceste bucati de sapun, se dovedeste ca in majoritatea hotelurilor acestea nu arunca resturile de sapun la gunoi, ci le pun separat.

Ulterior, sorteaza sapunul folosit de cel nefolosit… Iar mai departe, urmeaza partea cea mai interesanta!

Resturile de sapun, sampon si balsam de par, precum si alte produse de spalat, sunt oferite organizatiilor de caritate. Iar acestea se ocupa de reciclarea acestor produse de igiena.

Resturile de sapun sunt prelucrate si sterilizate, apoi sunt maruntite, iar din masa omogena obtinuta se fac noi sapunuri. Ulterior, acest sapun este distribuit gratuit persoanelor nevoiase!

Este demn de remarcat faptul ca prelucrarea sapunului a inceput destul de recent. Anterior, resturile erau pur si simplu aruncate la cosul de gunoi! Totul s-a schimbat datorita eforturilor unei singure persoane – Shawn Seipler. ”Odata am vazut cum servitoarea mi-a schimbat dimineata sapunul folosit cu altul nou.

Am intrebat-o de ce face asta, ca doar l-am folosit de cateva ori si ar mai putea fi folosit inca vreo saptamana sau chiar mai mult. Mi-a spus ca acestea sunt cerintele administratiei hotelului, pentru a corespunde statutului de hotel de 5 stele”, povesteste Shawn.

Atunci barbatul a facut niste calcule simple si a estimat ca zilnic in lume sunt aruncate in jur de 5 milioane de bucati de sapun! Shawn a realizat ca ar putea gasi o utilizare mai buna pentru resturile de sapun.

In anul 2009, Shawn a fondat organizatia de caritate numita ”Clean The World”, care se ocupa cu reciclarea sapunului si distribuirea gratuita in tarile lumii a treia.

In 2016, cu implicarea lui Shawn si a colegilor sai au fost realizate si oferite nevoiasilor 7 milioane de bucati de sapun si 400 de mii de seturi pentru igiena personala. ”Potrivit datelor statistice actuale, din cauza igienei precare, in lume moare cate un copil in fiecare 15 secunde!

Ceea ce inseamna ca avem inca foarte mult de lucru la acest capitol!”, afirma Shawn Seipler. E minunat cand in lume mai exista oameni care se gandesc la cei nevoiasi.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005006 (s)