News Flash:

De ce carnea rosie ar trebui asociata cu sampania si nu vinul rosu?

19 Decembrie 2017
903 Vizualizari | 0 Comentarii
carnea rosie

Atunci cand vine vorba de carne rosie - vita in special - cei mai multi oameni sunt de neclintit in ceea ce priveste asocierea cu vin rosu. Acest lucru s-ar putea schimba: bucatarii de top sunt de parere ca vinul rosu ar trebui inlocuit cu sampania. Chiar daca de obicei este bauta ca un aperitiv, bucatarii de top din Europa sunt de acord ca un pahar de sampanie completeaza o friptura clasica la fel de bine ca vinul rosu.

Majoritatea oamenilor nu realizeaza faptul ca sampania este mult mai versatila ca vin pentru mancare decat orice alt vin. Din acest motiv, bucatarii servesc mancarea alaturi de sampanie, demonstrand ca tot ceea ce credeam ca stim este gresit. Straturile delicate, dar totodata complexe ale sampaniei merg de minune cu textura suculenta a unei fripturi. Este distractiv si diferit si chiar functioneaza.

Datorita timpului mai indelungat petrecut in pivnite pentru a dezvolta arome mai intense si un corp mai complet, sampania completeaza perfect friptura, in acelasi fel in care suntem obisnuiti cu un vin rosu. Iar carnea ar trebui sa fie in sange. Bucatarii au inceput mai nou sa construiasca preparate in jurul sampaniei. Desigur, sampania alaturi de micul-dejun sau brunch nu este nimic nou. Asociind sampania cu mesele principale, mai ales cu carnea rosie, nu este ceva ce cu care oamenii sa fie obisnuiti.

Sampania poate fi deosebit de buna alaturi de preparate uleioase. Atunci cand mancati alimente uleioase, fie ca este vorba de peste, rata sau alt tip de carne, acestea lasa o textura onctuoasa pe limba, iar sampania poate curata, permitandu-va sa va bucurati de restul mesei. Cu toate acestea, exista experti care sustin ca atunci cand vine vorba de friptura chiar trebuie sa ramanem la vinul rosu, deoarecele taninul din vin este cel care fragezeste carnea, iar grasimea din friptura completeaza perfect vinul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1310 (s) | 32 queries | Mysql time :0.011601 (s)