News Flash:

Noul Cod rutier, discutat la Guvern de ministrii Stroe si Chitoiu si seful Politiei Rutiere

11 Octombrie 2013
1445 Vizualizari | 0 Comentarii

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, șeful Poliției rutiere, Lucian Diniță, și ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, s-au întalnit vineri la Guvern pentru a discuta pe tema noului Cod rutier.

Potrivit unor surse din MAI, s-au discutat mai multe variante legate de chestiuni tehnice referitoare la implementarea noului Cod rutier.

Sursele au arătat că discuțiile au vizat softul care trebuie creat pentru a armoniza bazele de date ale Poliției Romane cu cele ale Ministerului Finanțelor Publice, în sensul creării unui cont unic, unde vor fi încasate amenzile plătite.

Premierul Victor Ponta a declarat joi după-amiază că în ceea ce privește adoptarea noului Cod rutier mai sunt de rezolvat problemele tehnice ce țin de softurile care conectează Poliția Rutieră cu Trezoreria, dar și problema contului unic în care vor fi vărsate toate sumele încasate din amenzile primite de șoferi.

"A mai rămas doar problema tehnică a acelui cont unic în care să plătească amenzile și a softului prin care Poliția să verifice că s-a plătit sau nu amenda, ca să nu ne trezim că sancționăm o persoană care și-a plătit deja amenda, ceea ce ar fi incorect și ar crea o problemă și mai mare. Măsura în care reușim să rezolvăm această problemă tehnică, fiindcă nu vreau să adoptăm o lege și să constatăm că nu putem să o aplicăm, nu ține de miniștri. Decizia politică e luată. Ține de tehnicieni, de cei care trebuie să facă schimbarea în softurile respective, să conecteze practic Poliția cu Trezoreria și atunci poate intra în vigoare", a spus premierul.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat joi că noul Cod rutier va fi aprobat săptămana viitoare și va opera o perioadă de șase luni — un an, după care ar putea suferi unele modificări. AGERPRES


radu stroe
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006435 (s)