News Flash:

Avem copaci noi in Piata Balcescu. Iata ce spune primarul Robu

11 Octombrie 2013
1419 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Robu

Departe de a fi terminate lucrarile in intersectia din Piata Balcescu. Desi a fost dat drumul circulatiei de ceva vreme deja, muncitorii mai au de lucru. Vineri dimineata, cativa angajati ai firmei care au amenajat intersectia plantau de zor copaci, sub atenta supraveghere a primarului Nicolae Robu.

Surse din Primaria Timisoara spun ca o parte din copacii trecuti in proiect au fost plantati in noaptea de joi spre vineri, dar au fost scosi mai apoi din pamant, pentru ca nu erau aranjati cum trebuie. Asa se face ca vineri, dis-de-dimineata, operatiunea a fost reluata. Potrivit celor din Primarie, au fost plantati frasini, tei si meri ornamentali, cu toate ca zilele trecute spuneau ca acolo vor fi pusi artari rosii.

“In Balcescu am taiat numai si numai copaci care erau putrezi, toti erau din aceeasi generatie, iar in sensul giratoriu au fost taiati si pomi tineri care nu au cum sa stea in sens giratoriu. Sunsul giratoriu va fi o reamenajare cu flori si iarba, va fi o frumusete si va avea si un monument. Pomii vor fi plantati in fata scolii, au fost plantati dar s-au facut modificari. Dintre cei pusi acuma vom avea 25 de frasini care vor fi pusi unde e blocul acela inalt, 10 vor fi spre Independentei, 25 vor fi tei si vor fi pusi pe Ciprian Porumbescu, pe stanga, pana la strada Corbului, din 4 in 4 metri va fi cate un pom. Iata, o varietate de 3 arbori, 75 la numar. Trebuie sa avem grija de 2 aspecte: pomii sa fie sanatosi, sa nu fie putrezi, pe de alta parte trebuie ca pomii sa nu incurce viata noastra in oras“, a declarat primarul nicolae Robu.

In mijlocul intersectiei ar putea fi pusa Coloana Fidelitatii, un monument aflat acum in Cimitirul Eroilor. Dupa ce a anuntat ca-l amplaseaza acolo, primarul Nicolae Robu a dat inapoi si a spus ca nu este sigur daca statuia se incadreaza in peisaj.

Va reamintim ca arborii taiati din Balcescu au creat controverse si chiar un mic razboi intre primarul Nicolae Robu si peisagistii din Asociatia Peisagistilor din Romania. Peisagistii au acuzat reprezentantii Primariei ca au taiat copacii ilegal, fara sa aiba actele necesare si avizele de mediu. Pe de alta parte, primarul Nicolae Robu i-a acuzat pe specialistii peisagisti de jocuri politice, spunand ca el nu asteapta sa pice copacii pe oameni si sa-i omoare.

 


piata balcescu drumul circulatiei nicolae robu coloana fidelitatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1802 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005371 (s)