News Flash:

NOU: Autobuz electric pe strazile Timisoarei

11 Octombrie 2013
1643 Vizualizari | 0 Comentarii

In scurta vreme, pe strazile Timisoarei vor aparea primele autobuze cu motor electric. Vestea a fost data de primarul Nicolae Robu care a anuntat ca a si iscalit un protocol de colaborare cu firma ce va pune la dispozitie mijloacele de transport pentru testare. Acestea sunt de fabricatie chinezeasca.

“In urma unui protocol de colaborare, firma Cefin ne pune la dispozitie un autobuz cu motor electric pe care noi sa il testam. El va circula in Timisoara pe un traseu care e stabilit de RATT si in aceasta perioada vom monitoriza parametri de functionare. Pe de o parte, gradul de confort, gradul de satisfactie pe care il confera si parametri energetici. Vom vedea cat sunt costurile si consumurile. Vom compara si costurile de mentenanta. Desigur ca trebuie sa comparam un autobuz nou cu un autobuz cat mai nou, in stare buna, pe care il avem la RATT cu autobuz clasic.  Acest experiment ne va ajuta sa ne fundamentam mai solid decizia privind modul in care vom dezvolta parcul auto al RATT. In orice caz, informandu-ne si ce fac altii si care sunt curentele la nivel european si mondial, am ajuns la concluzia ca viitorul este al autobuzelor cu motor electric. Dorim ca ultima achizitie de autobuze cu motor termic sa fie aceasta pe care deja am lansat-o, prin care vrem sa cumparam 15 mini-busuri“, a anuntat Nicolae Robu.

Un autobuz va sta 10 zile la Timisoara, iar celalalt o luna.

“Noi vom incarca cu energie electrica, asta e participatia noastra, sistemul de incarcare va sta la noi in depou, ne pun la dispozitie gratis acest sistem” a adaugat Ioan Goia. In medie, un autobuz clasic parcurge cam 200 de km pe zi la Timisoara.

 


nicolae robu fabricatie chinezeasca timisoara ioan goia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005111 (s)