News Flash:

Noua profesori au fost dati afara dupa bacalaureatul fraudat de la Faget

11 August 2015
1178 Vizualizari | 0 Comentarii
liceu faget
Noua profesori au fost sanctionati de ISJ Timis cu desfacerea disciplinara a contractelor de munca, dupa ce au permis elevilor sa copieze la examenul de bacalaureat sustinut la centrul de la Liceul "Traian Vuia" din Faget, iar 143 de elevi au fost eliminati din examen in urma anchetei ISJ.
Potrivit unui raport al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Timis, 42 de cadre didactice care au facut parte din Centrul de Examen nr. 16 de la Liceul Teoretic "Traian Vuia" Faget au fost cercetate disciplinar de catre o comisie de disciplina a institutiei, iar 143 din elevii care au sustinut examentul au fost eliminati, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Sanctiunile au fost supuse la vot in cadrul comisiei, iar sanctiunile aplicate au fost transmise fiecarui cadru didactic vizat.
Astfel, noua cadre didactice - doi profesori de la Scoala Gimnaziala Curtea, doi de la Scoala Gimnaziala Dumbrava, doi de la Scoala Gimnaziala Fardea si trei de la Scoala Gimnaziala Sudrias - au fost sanctionate cu desfacerea disciplinara a contractului de munca.
"Precizam ca un numar de noua cadre didactice au primit sanctiunea de desfacere a contractului de munca, dintre acestea sase fiind titulare si trei cadre didactice suplinitoare. Totodata, sase persoane sanctionate disciplinar au norma de baza in mai mult de o unitate de invatamant, sanctiunea, aplicandu-se, deopotriva, in toate unitatile de invatamant unde sunt incadrate", arata reprezentantii ISJ Timis, in raportul dat publicitatii sambata.
Patru cadre didactice au fost sanctionate cu observatie scrisa, iar alte trei, cu diminuarea salariului de baza cu zece la suta pentru o perioada de trei luni, in timp ce alti noua profesori vor avea diminuat salariul de baza cu 15 la suta pentru o perioada de sase luni. Un alt profesor a fost sanctionat cu diminuarea salariului de baza pe o perioada de trei luni cu cinci la suta.
De asemenea, 16 cadre didactice care au fost supuse cercetarii disciplinare nu au fost sanctionate, deoarece fapta pentru care au fost cercetate nu constituie abatere disciplinara.
Totodata, reprezentantii ISJ Timis au anuntat, luni, ca un numar total de 143 de elevi care au dat bacalaureatul la Liceul "Traian Vuia" din Faget au fost eliminati din examen, in urma vizionarii imaginilor video din salile de examen.
Procurorii de la Parchetul Tribunalului Timis anuntau, in 8 iulie, ca verifica modul in care s-a desfasurat bacalaureatul la Liceul "Traian Vuia" din orasul Faget.
Seful ISJ Timis, Aura Danielescu, declara ca procurorii Parchetului Tribunalului Timis au cerut ISJ inregistrarile video din salile de examen de la Liceul "Traian Vuia" din orasul Faget.
Surse din randul anchetatorilor de la Parchetul Tribunalului Timis declarau ca a fost depusa o plangere in care se arata ca examenul de bacalaureat de la Faget a fost fraudat si ca absolventii s-au consultat intre ei in timpul probelor.
Ulterior, in 9 iulie, procurorii Parchetului pe langa Tribunalul Timis au inceput urmarirea penala "in rem", adica fara faptuitor, pentru fapte de coruptie in cazul suspiciunilor de fraudare a bacalaureatului la Liceul "Traian Vuia" din Faget. Totodata, procurorii au ridicat imaginile video din salile de examen din timpul bacalaureatului, pentru a fi vizionate.
In 13 iulie, seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Timis, Aura Danielescu, anunta ca un numar de 94 de elevi care au sustinut bacalaureatul la Liceul "Traian Vuia" din Faget (Timis) au fost eliminati din examen din cauza suspiciunilor de frauda, in urma anchetei ISJ, si alti aproximativ 20 de elevi care au sustinut bacalaureatul la acest liceu riscau sa fie eliminati. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006698 (s)