News Flash:

Atenție, șoferi!

Nou sistem de tarifare pentru autovehiculele care circulă pe autostrăzile din România

4 Iunie 2024
93 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat pe pagina sa de Facebook că o companie a depus o ofertă pentru noul sistem electronic de tarifare a autovehiculelor care circulă pe rețeaua rutieră națională.

„Contractul prevede atât servicii de dezvoltare și implementare a soluției informatice cât și furnizarea de echipamente software de bază. VODAFONE ROMANIA SA a depus singura ofertă pentru acest contract cu o valoare de maximum 224,68 milioane de lei (fără TVA), finanțat prin PNRR. Durata contractului este de 84 luni din care 24 de luni pentru serviciile de dezvoltare și implementare a soluției informatice și pentru furnizarea echipamentelor și a programelor”, transmite șeful CNAIR.

Prin această investiție se urmărește construirea unui nou sistem informatic integrat pentru gestionarea tarifului de utilizare a infrastructurii rutiere, conform prevederilor Uniunii Europene. Tarifele vor fi aplicate atât autoturismelor, cât și autobuzelor, autocarelor și autovehiculelor de transport marfă. Astfel, șoferii vor plăti rovinieta în funcție de kilometrii parcurși.

„Noul sistem de tarifare va îngloba atât un mod de tarifare bazat pe perioada de utilizare a infrastructurii rutiere pentru autoturisme, autobuze, autocare și autovehiculele de transport marfă cu masa totală maximă autorizată (MTMA) ≤ 3,5 tone cât și un mod de tarifare în funcție de distanța parcursă pentru autovehiculele de transport marfă cu MTMA> 3,5 tone”, conchide Cristian Pistol, șeful CNAIR.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1481 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006170 (s)