News Flash:

Norica Nicolai: Kovesi trebuie sa plece!

28 Februarie 2017
1028 Vizualizari | 0 Comentarii
codruta
Decizia Curtii Constitutionale privind existenta unui conflict juridic intre DNA si Guvern privind OUG 13 dovedeste ca suntem “in fata unui fenomen periculos, a unui fenomen de derapaj”, a apreciat, la RFI, europarlamentarul ALDE Norica Nicolai, care a cerut o demisie de onoare din partea sefei DNA, scrie rfi.ro.

Despre decizia CCR, europarlamentarul a afirmat ca ”este prima din acesti ani care consacra foarte clar separarea puterilor in stat ca principiu, constatand ca o parte, o componenta de fapt a puterii judecatoresti, pentru ca procurorul nu este putere judecatoreasca, este un auxiliar, incalca acest principiu, imixtionandu-se in activitatea puterii executive si implicit a celei legislative”.


Norica Nicolai a subliniat ca se impune o demisie de onoare din partea sefei DNA.

“Eu zic ca de ieri, anumite autoritati trebuie sa inceapa sa-si faca putin curat in curte. Faptul ca procurorii si de fapt nu Parchetul General au trecut peste atributiile pe care le au conform Constitutiei dovedeste ca suntem in fata unui fenomen periculos, a unui fenomen de derapaj. Asta reclama dincolo de o demisie de onoare, pentru ca asta ar fi solutia in momentul in care-ti depasesti atributiile din diverse ratiuni, interesant ar fi sa stim care sunt ratiunile, este DNA-ul un actor politic sau nu, e nevoie de un raspuns la aceasta chestiune, trebuie sa incepem sa lucram putin la consolidarea institutiilor democratice”, a spus europarlamentarul.

conflict juridic dna norica nicolai
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006067 (s)