News Flash:

S-a stabilit CAUZA celor doua decese de la Spitalul din Craiova

28 Februarie 2017
1101 Vizualizari | 0 Comentarii
sange
Decesul celor doua persoane care au primit sange la Spitalul "Filantropia" din Craiova a survenit in urma unui infarct miocardic, respectiv a unei insuficiente respiratorii, declara surse apropiate anchetei, citate de corespondentul MEDIAFAX.
Rezultatele preliminare ale necropsiilor efectuate pe cadavrele celor doi pacienti morti, vineri, la Spitalul Municipal "Filantropia” din Craiova, au fost transmise de medicii legisti anchetatorilor, iar surse apropiate anchetei declara ca decesul a survenit in urma unui infarct miocardic si a insuficientei respiratorii.
Pacientul in varsta de 67 ani avea si leucemie, si aceasta fiind o cauza probabila a decesului.
Si specialistii Directiei de Sanatate Publica Dolj au finalizat verificarile la Spitalul Municipal, dr. Stefan Popescu, purtatorul de cuvant al institutiei, declarand, pentru MEDIAFAX, ca au fost respectate procedurile privind efectuarea transfuziilor.
"Inspectorii au verificat modul in care s-au respectat procedurile si s-au respectat, au verificat pungile de sange administrate pacientilor. S-a constatat ca ele coincid cu cele mentionate in foaia de observatie si cu documentele de la Centrul de transfuzii sangvine. Au existat cateva documente incomplet completate", a spus Stefan Popescu.
In cel mult 30 de zile se asteapta si rezultatele analizelor histopatologice.
Pe de alta parte, marti, mai multe cadre medicale de la Spitalul "Filantropia” vor fi audiate la Sectia 1 Politie.
Doi pacienti ai Spitalului "Filantropia” din Craiova au murit in urma unor transfuzii sanguine, iar alti patru au avut reactii adverse, Directia de Sanatate Publica Dolj, dar si Politia deschizand anchete in acest caz.
Purtatorul de cuvant al DSP Dolj, dr. Stefan Popescu, declara ca vineri s-au facut 12 transfuzii de sange si din cei 12 pacienti, la sase au aparut reactii adverse, doi murind.
Conducerea Spitalului "Filantropia" din Craiova a anuntat ca a sistat efectuarea de transfuzii sanguine pentru cazurile grave si sunt acoperite doar urgentele majore pana la finalizarea anchetei privind decesul a doi pacienti ai unitatii medicale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006635 (s)