News Flash:

Noi RESTRICTII de circulatie pe podul de la Agigea, din 23 ianuarie

17 Ianuarie 2014
1225 Vizualizari | 0 Comentarii
Circulatia va fi din nou restrictionata pe podul de la Agigea, începând cu 23 ianuarie, traficul urmând sa fie închis timp de trei zile pe saptamâna, câte patru ore, pentru lucrarile de reabilitare, a caror valoare s-a triplat fata de proiectul initial, putându-se ajunge la 12 milioane de euro.
Prefectul judetului Constanta, Eugen Bola, a declarat, joi, într-o conferinta de presa, ca în cursul acestei zile a avut loc o întâlnire cu factorii resposabili în cazul lucrarilor la podul de la Agigea si au fost stabilite noile restrictii care vor intra în vigoare începând cu 23 ianuarie.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat ca pe pod vor putea circula autovehiculele cu greutatea pâna în cinci tone, iar de la aceasta regula nu vor mai fi exceptate mijloacele de transport în comun, asa cum s-a întâmplat în ultima luna.
"În decembrie v-am anuntat ca va fi ridicata restrictia de greutate de la 3,5 la 5 tone, a fost ridicata, traficul de persoane nu a fost restrictionat, dar din 23 ianuarie începe o noua faza a lucrarilor de punere în siguranta a podului si în aceasta situatie factorii responsabili ne-au anuntat ca se mentine restrictia de tonaj pâna la 5 tone, dar din 23 ianaurie nu mai circula decât autovehiculele de transport pâna în 5 tone, autobuzele nu mai pot circula”, a declarat Eugen Bola.
Cristian Andrei, director general adjunct în CNADNR, prezent la conferinta de presa, a precizat ca aceste restrictii vor fi mentinute pâna la începutul sezonului estival, apoi în timpul verii vor putea circula toate categoriile de autovehicule, iar din toamna începe ultima etapa a lucrarilor, care se va încheia la sfârsitul anului.
"Perioada va fi din 23 ianuarie pâna la începutul sezonului estival, respectiv 15 iunie. Vor fi restrictii care se vor desfasura martea, joia si sâmbata în intervalul orar 9.00-13.00 si în fiecare luni noapte spre marti, începând de la ora 23.00 pâna la 4.00 dimineata, pentru efectuarea unor calibrari topografice ale podului. Deci, vor fi închideri totale ca si pâna acum, dar va fi un program care se va repeta ciclic, practic va fi foarte usor pentru utilizatori ca sa învete cum se desfasoara traficul pe pod”, a mentionat Cristian Andrei.
De asemenea, Mihai Basulescu, director al Directiei proiecte din fonduri externe rambursabile din CNADNR, a precizat ca a crescut valoarea lucrarilor de trei ori, fiind posibil sa se ajunga la 12 milioane de euro, pentru ca în proiectul initial nu trebuiau înlocuite si hobanele.
"Când s-au pornit lucrarile de executie, era gândita doar reabilitarea tablierului si a caii pe pod. Când au început lucrarile au aparut degradari la nivelul hobanelor, care ne-au facut sa luam decizia sa schimba hobanele pentru a nu avea probleme ulterior. Din aceasta cauza a intervenit aceasta pauza în lucrarile la tablier pentru schimbarea hobanelor, deci practic din 15 iunie vom avea tot sistemul de hobane nou. Initial proiectul trebuia sa coste 4 milioane de euro, dar cu aceasta etapa de schimbare a hobanelor posibil sa ajungem 12 milioane euro, incluzând si finalizarea lucrarilor la tablier", a spus Mihai Basulescu.
Începând cu 1 octombrie 2013, vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone nu au mai avut voie sa traverseze podul de la Agigea din cauza lucrarilor de reabilitare la podul respectiv, iar pentru a ajunge în Portul Constanta au folosit mai multe rute ocolitoare.
De asemenea, de la jumatatea lunii octombrie podul de la Agigea a fost închis total timp de doua ore sau de patru ore câte trei zile pe saptamâna pentru înlocuirea unor fascicule la hobanele podului.
Începând cu 23 decembrie, restrictiile de circulatie pe podul de la Agigea au fost impuse doar autovehiculelor cu masa mai mare de 5 tone. De asemenea, de la acea data pe pod au avut acces si autovehiculele de transport în comun mai mari de 5 tone, iar tot în aceasta perioada nu au mai existat închideri temporare ale circulatiei pe pod, lucrarile fiind oprite.
Compania Bilfinger Berger Baugesellschaft a câstigat licitatia pentru reabilitarea podului de la Agigea. Valoarea contractului era de 3,8 milioane de euro, fara TVA. Podul de la Agigea are o lungime de 266 de metri si o latime de 20,90 metri. Mediafax.ro

agigea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1062 (s) | 33 queries | Mysql time :0.045937 (s)