News Flash:

NIS Petrol va incepe operatiunile de explorare a doua perimetre petroliere din Timis

24 Iulie 2014
1049 Vizualizari | 0 Comentarii
Compania sarba NIS Petrol, controlata de grupul rus Gazprom, va incepe "in perioada urmatoare" lucrarile de explorare a zacamintelor petroliere conventionale pe care le are concesionate in judetul Timis.
"Sporirea capacitatii de productie in urma unor investitii semnificative in modernizarea rafinariei de la Pancevo reprezinta motivul principal al interesului nostru in perimetrele petroliere din vestul tarii, aflate in proximitatea granitei cu Serbia", a declarat intr-un comunicat Vadim Smirnov, directorul general al NIS Petrol Romania.
Compania sarba are si activitati de distributie a carburantilor in Romania, printr-o retea de 17 benzinarii.
NIS Petrol face parte din NIS (Nafta Industrija Srbije), detinuta de Gazprom.
NIS are doua rafinarii in Serbia, la Pancevo si Novi Sad, si produce anual 1,7 milioane tone de petrol si gaze naturale pe an. Compania sarba opereaza 500 de benzinarii si o retea de depozite petroliere in Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Ungaria si Romania, Turkmenistan, Angola, Belgia si Rusia.
In 2011, firma canadiana East West Petroleum a incheiat un acord cu NIS pentru explorarea a patru blocuri petrolifere din vestul Romaniei, din judetele Bihor si Timis. Conform acordului anuntat atunci, NIS urma sa finanteze toate lucrarile, inclusiv cele de foraj, revenindu-i 85% din drepturile comerciale. Mediafax.ro

gazprom judetul timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1313 (s) | 33 queries | Mysql time :0.050624 (s)