News Flash:

Aquapark de 20 de milioane de euro la Timisoara

20 Iulie 2014
1406 Vizualizari | 0 Comentarii
Sa se faca si in Timisoara un aquapark, ca sa nu mai luam drumul Ungariei pentru a ne relaxa la strandurile termale din Szeged, Mako, Gyula, Oroshaza sau alte localitati de peste granita pe care ungurii au stiut sa le exploateze. Asta i-a cerut consilierul Ovidiu Ciuhandu primarului Nicolae Robu, la ultima sedinta de consiliu local. Robu crede ca nu are rost sa facem ceva mic in oras, cand putem avea ceva spectaculos in apropiere: cel mai mare parc acvatic din aceasta parte a Europei, la Dudestii Noi! Planuri pentru un parteneriat sunt, mai trebuie doar finantare…
Consilierul Ovidiu Ciuhandu l-a interpelat pe primarul Nicolae Robu pe aceasta tema, vineri, alesul aratandu-se nemultumit de faptul ca in zilele de sambata si duminica este un adevarat exod spre Mako si Szeged, iar multi dintre cei care merg acolo sa se relaxeze la stranduri si implicit cheltuie bani peste hotare sunt timisoreni. „Sa inceapa si Timisoara un proiect pentru un aquapark aici in oras”, a propus alesul, precizand ca acest lucru s-ar putea face pe bani europeni.
„Aquapark-ul se va face. Avem proiectul celui mai mare aquapark din aceasta parte de Europa pe programele europene 2014-2020. Vom vedea pe care vom aplica”, i-a raspuns Robu.
Ulterior, edilul a venit cu lamuriri. Aquapark-ul se va face, daca se vor accesa fonduri europene, la Dudestii Noi, primarul acestei comune, colegul sau de partid Alin Nica, incercand de ani buni sa obtina finantare pentru un astfel de complex acvatic – „Universul apei”. Vorbim despre un parc turistic si de agrement cu bazine acoperite si exterioare, cu tobogane, centru spa, spatii pentru sport si alte facilitati, o investitie estimata la 18 milioane de euro, ce urma sa fie realizata in parteneriat cu Consiliul Judetean Timis. S-a si depus un proiect pe Programul Operational Regional 2007-2013, in 2010, dar in prima faza nu s-a obtinut finantare, proiectul a ramas pe lista de rezerva, iar cand ar fi fost fonduri disponibile nu s-ar mai fi incadrat ca timp de implementare, spunea Nica.
Primarul Nicolae Robu da ca sigura realizarea aquapark-ului de la Dudestii Noi, Primaria Timisoara urmand sa intre intr-un parteneriat cu primaria comunei si sa acceseze impreuna bani europeni.
„Vom avea si un aquapark, va fi cel mai mare din aceasta parte de Europa. Este un proiect in valoare de peste 20 de milioane de euro, pe care incercam sa il materializam pe fondurile europene 2014-2020. Nu va pot spune in momentul de fata pe care dintre programe pentru ca inca nu a fost semnat acordul intre Romania si Comisia Europeana pentru exercitiul financiar programatic 2014-2020. Dar sunt convins ca vom gasi o secventa pe care astfel de proiecte sunt eligibile, sunt finantabile. Vorbim despre aquapark-ul de la Dudestii Noi, este la 10 kilometri de Timisoara si acolo avem toate premisele pentru a realiza acest aquapark la mare anvergura”, a declarat Robu.
In aceste conditii, edilul crede ca nu s-ar justifica un aquapark mai mic in Timisoara.
„Nu are sens sa facem noi acum in Timisoara un aquapark mai mic decat cel de la Mako sau din alta parte din Ungaria, de la 100 de kilometri de Timisoara, pentru ca nu ar avea succes un astfel de aquapark. Facem ceva mare, ceva spectaculos, atragator, si atunci cu certitudine va avea succes. Va fi, repet, cel mai mare din aceasta parte de Europa. Facem un parteneriat cu Primaria Dudestii Noi si vom aplica impreuna”, a explicat primarul Nicolae Robu, conform Tion.ro.
Stoia vorbea de aquapark pe Bega
Si viceprimarul Traian Stoia a expus, in vara anului trecut, ideea realizarii unui aquapark la Timisoara, si nu oriunde, ci pe Bega.
Edilul a prezentat un proiect care prevedea, printre altele, amenajarea unor zone de agrement pe terenurile de vizavi de Uzina de Apa din Plopi, a unor zone unde timisorenii sa poata face plaja pe malurile canalului Bega, cu terase si pontoane, precum si a unor zone de recreere pe apa in amonte de Uzina de Apa din Plopi – cu aquapark, hidrobiciclete, ambarcatiuni de mici dimensiuni etc. Stoia a promis finantare de la Ministerul Mediului pentru toate, afirmand ca s-au initiat deja discutii cu oficialii Guvernului, in august 2013, iar de atunci n-a mai amintit de subiect…

primaria timisoara aquapark
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1425 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032779 (s)