News Flash:

Recoltarea cerealelor paioase, intarziata din cauza conditiilor meteo in Caras-Severin

19 Iulie 2014
1606 Vizualizari | 0 Comentarii
Recoltarea cerealelor paioase se realizeaza anevoios, la nivelul judetului Caras-Severin, din cauza precipitatiilor zilnice, chiar daca acestea sunt de scurta durata, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Mariana Brujan, sef serviciu in cadrul Directiei pentru Agricultura Caras-Severin. 
'Pana la aceasta data, desi trebuia finalizata deja, s-a reusit recoltarea a doar putin peste 25% din suprafata cultivata cu grau, obtinandu-se productii medii de 3.700 kg la hectar. Cultura la orz, insa, este aproape finalizata. De asemenea, la rapita, au fost obtinute cantitati mai bune la hectar, in comparatie cu anul 2013', a afirmat Mariana Brujan. 
Tot din cauza precipitatiilor din ultima luna, mai multe hectare de teren agricol au fost calamitate, in Caras-Severin. In urma precipitatiilor abundente si caderilor de grindinta, inca de la finele lunii iunie s-a constituit la nivelul Institutiei Prefectului o comisie mixta, din care fac parte si doi specialisti din cadrul Directiei pentru Agricultura Caras-Severin, care s-au deplasat in judet in zonele afectate pentru validarea pagubelor inregistrate. Astfel, s-a stabilit ca in judet au fost calamitate 1.523 hectare de grau, 1.052 hectare de porumb si 820 hectare de rapita. 
Celelalte culturi agricole infiintate in primavara acestui an si care au fost lovite de grindina se afla intr-o stare buna de vegetatie, a mai precizat Mariana Brujan. AGERPRES

mariana brujan agricultura caras-severin caras-severin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0814 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028947 (s)