News Flash:

Orașul de Bega are cu ce se mândri

Începând de luni, 15 ianuarie, Timișoara are 12 noi cetățeni de onoare

16 Ianuarie 2024
101 Vizualizari | 0 Comentarii


La Filarmonica Banatul, a avut loc ceremonia prin intermediul căreia Timișoara și-a desemnat 12 noi cetățeni de onoare începând cu data de 15 ianuarie. Printre aceștia se numără personalități remarcabile din domeniul vieții culturale și artistice.

Cei onorați cu acest titlu sunt actrița Ida-Reghina Gaza, scriitorul Mircea Mihăieș, regizorul Andrei Ujică și membrii formației Pro Musica: Vasile Dolga (post-mortem), Horea Silviu Crișovan, Bogdan Oliver Nagy, Grigore Bujor Hariga, Doru Apreotesei, Dietrich Krauser, Eugen Dorel Titz, Mario Florescu și Marian Odangiu. Această distincție a fost conferită de primarul Dominic Fritz în cadrul ceremoniei menționate.


„Începem 2024 cu reîmprospătarea ambiției de a pune cultura pe primul loc, după ce anul trecut am fost Capitală Culturală. Ne simțim încurajați de oameni care timp de decenii au contribuit la cultura orașului nostru. Vedem cum atât societatea europeană cât și cea românească sunt zguduite de proteste, de multă furie, de întrebări despre ce ne mai leagă. Trebuie să spunem foarte clar că de fapt cultura nu este o sferă paralelă și nu este un domeniu în care investim după ce am rezolvat toate celelalte probleme ale societății, ci dimpotrivă, cultura este fundamentul pe care putem să construim. Mă bucur că astăzi, când nu este doar Ziua Culturii Naționale, ci și ziua în care acum 51 de ani trupa Pro Musica a avut primul concert, onorăm cultura”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008755 (s)