News Flash:

Unitate mobilă de testare pentru cancer la sân, la Timișoara

1 Aprilie 2021
721 Vizualizari | 0 Comentarii
unitate mobila

Spitalul Municipal din Timișoara este implicat în mai multe programe care permit pacienților să vină să se testeze gratuit pentru a depista diferite forme de cancer. Pentru femei se derulează două astfel de programe - unul de mamografii și altul de testare Papanicolau. Un altul se adresează tuturor pacienților, pentru depistarea formelor de cancer tiroidian.

Timp de 39 de luni, femeile vor putea face consultații în regim de screening, pentru depistarea din timp a formelor de cancer ce pot apărea la sân, grație unui program dezvoltat de Spitalul Municipal din Timișoara și Institutul Oncologic din Cluj Napoca. În cadrul acestui parteneriat, la Timișoara și Cluj Napoca se deschid în incinta spitalelor partenere câte un centru regional dedicat prevenției, diagnosticului și tratamentului cancerului la sân. Mamografii se vor face cu o unitate mobilă care va veni în cele două centre regionale, iar la Timișoara vor exista și un mamograf fix și un sistem de preluare a imaginilor mamografice.

138.000 de femei vor fi informate și se va oferi transport gratuit la testare pentru pacientele care au nevoie. În cadrul Centrului regional de la Timișoara funcționează și un call-center și va exista un registru regional al consultațiilor, unde pacientele vor fi introduse într-o bază de date. Programări se fac la numerele de telefon: 0748.884.476 și 0748.296.606 sau prin e-mail la programari.mamografii.scmut•gmail.com.

Proiectul este cofinanțat din fonduri europene în procent de 85%, prin Programul Operațional Capital Uman, valoarea totală fiind peste 38 de milioane de lei.

Testări gratuite Papanicolau, pentru depistarea cancerului uterin

Femeile cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani se pot testa gratuit prin metoda Papanicolau, pentru depistarea formelor de cancer uterin. De program beneficiază atât pacientele asigurate medical, cât și cele neasigurate sau cele fără loc de muncă ori susținere financiară.

Pentru testarea gratuită, ele trebuie să nu aibă diagnostic confirmat de cancer uterin, nici antecedente pentru afecțiunea de cancer de col uterin și să fie asimptomatice. Nu intră în program pacientele care au absență congenitală a colului uterin, prezintă histerectomie totală sau diagnostic pentru alte forme de cancer genital.

Testările gratuite se fac la Ambulatoriul de Obstetrică Ginecologie din Timișoara, de pe B-dul 16 Decembrie 1989, nr.27. Rezultatele testărilor și recomandările medicale vin în șapte zile, iar analizele se fac luni și joi de la 8 la 14, marți și vineri de la 8 la 14 și joi de la 8 la 16. Programări se fac la numărul de telefon: 0256.491.664.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004964 (s)