News Flash:

Pompierii sunt în sărbătoare

Astăzi, de Ziua Pompierilor, în Timișoara și în județul Timiș au loc diverse activități

13 Septembrie 2023
181 Vizualizari | 0 Comentarii

Astăzi, 13 septembrie, se împlinesc 175 de ani de la eroica luptă a pompierilor militari de pe Dealul Spirii din 1848. Cu această ocazie, Ziua Pompierilor este sărbătorită, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat din județul Timiș organizează diverse activități.

În intervalul orar 17:00 - 20:00, salvatorii din Timiș vor desfășura puncte de informare preventivă și expoziții statice cu echipamentele și vehiculele lor în mai multe locații din județ. În Timișoara, pompierii vor fi prezenți în Piața Unirii, Piața Libertății și Piața Victoriei. Expoziții similare vor avea loc în Lugoj, Sânnicolau Mare, Buziaș, Deta și Făget.

De asemenea, astăzi, la ora 10:00, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara a început slujba religioasă dedicată Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, patronul spiritual al pompierilor din România, și s-a desfășurat și Sfințirea Drapelului de Luptă al Unității.

Joi, 14 septembrie, pompierii din Detașamentele 1 și 2 Timișoara, alături de voluntarii SMURD, au participat la deschiderea spectacolului "Minunile Sfântului Iosif," care a avut loc începând cu ora 19:30 în Piața Sf. Gheorghe.

În încheierea activităților dedicate Zilei Pompierilor din România, vineri, 15 septembrie, cadrele militare au participat la o slujbă religioasă la Partoș.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008140 (s)