News Flash:

Atenție, timișoreni!

În perioada 17 – 22 iunie, la Timișoara continuă seria tratamentelor de dezinsecție aeriană contra țânțarilor

12 Iunie 2024
95 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto debanat ro

În perioada 17 – 22 iunie, la Timișoara se vor continua tratamentele de dezinsecție aeriană pentru combaterea ţânţarilor și a larvelor acestora pe domeniul public al orașului. Tratamentele vor fi efectuate dimineața, între orele 6-10 și seara, între orele 17-21, în funcție de condițiile meteo. Stropirile vor acoperi întreaga zonă a orașului Timișoara, cu accent pe zonele parcurilor, locurilor de joacă, malurilor Begăi și bălților.

Se recomandă apicultorilor să ia toate măsurile necesare pentru a-și proteja albinele, inclusiv scoaterea stupilor din zona de stropire în perioada menționată. Personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat și autorizat conform legislației în vigoare, fiind echipat cu echipament de protecție adecvat. Produsele utilizate sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății și sunt înregistrate în Registrul Național al Produselor Biocide pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătății (Cymina Plus, care conține Cipermetrin ca substanță activă pentru combaterea ţânţarilor adulți). Aceste substanțe sunt clasificate în Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide și produse pentru combaterea artropodelor).

”Facem apel la cetățeni să coopereze și să respecte recomandările pentru a maximiza eficiența acestei campanii. Reamintim că proprietarilor le revine responsabilitatea de a efectua acțiuni de dezinsecție, pe domeniul privat care le aparține, inclusiv în grădini și curți, pentru a asigura combaterea eficientă a țânțarilor”, declară cei de la Primăria Timișoara.

Aceasta este a treia campanie de dezinsecție împotriva ţânţarilor din acest sezon. În luna mai, Primăria Timișoara a organizat o acțiune de dezinsecție terestră și aeriană, iar la începutul lunii curente, a avut loc o altă sesiune de dezinsecție terestră, cu scopul de a obține rezultate mai bune în combaterea ţânţarilor și a altor insecte dăunătoare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006268 (s)