News Flash:

Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Vreme umedă și instabilă până spre sfârșitul săptămânii

11 Iunie 2024
60 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto renasterea ro

Prognoza meteo indică faptul că vremea va rămâne umedă și instabilă până spre sfârșitul săptămânii, cu o ușoară scădere a temperaturilor. Cu toate acestea, răcorirea va fi de scurtă durată, deoarece se preconizează o nouă creștere a temperaturilor în săptămâna următoare, conform meteoradar.ro.

După câteva zile foarte călduroase la începutul acestei săptămâni, temperaturile vor avea o descreștere graduală către valori mai apropiate de normalul perioadei. Această modificare este cauzată de pătrunderea unui aer mai rece dinspre nord-vest, odată cu deplasarea spre est a unui talveg de altitudine.

Schimbarea aceasta se va produce mai repede decât se aștepta inițial, fapt ce va tempera perspectiva unor temperaturi maxime foarte ridicate, de peste 38°C. Pe de altă parte, în astfel de situații, aerul rece are tendința să pătrundă mai întâi în straturile mai înalte ale atmosferei, menținând vremea instabilă și în zilele următoare.

Diferența mare de temperatură pe verticală favorizează mișcările ascendente ale aerului, generatoare de precipitații și furtuni. Astfel, până la sfârșitul săptămânii, sunt posibile averse în fiecare zi, deși nu vor fi afectate mereu aceleași regiuni. Inițial, aceste fenomene vor fi mai concentrate în jumătatea nordică a țării, dar în a doua parte a săptămânii sunt așteptate ploi și furtuni și în regiunile sudice.

În weekend, se prevăd câteva zile și nopți mai răcoroase, fiind o ocazie bună pentru a mai aerisi locuințele încălzite de acest val de căldură. Totuși, în unele regiuni sunt prognozate ploi, deci este recomandat să verificați prognozele înainte de a lăsa geamurile deschise prea mult timp. Încălzirea vremii este așteptată săptămâna viitoare, odată cu extinderea unei noi mase de aer cald deasupra Europei Centrale și de Est.

Temperaturile vor crește din nou, probabil atingând un maxim spre sfârșitul săptămânii viitoare. Cu toate acestea, umiditatea va fi ridicată, ceea ce va duce la un disconfort termic crescut. De asemenea, șansele de furtuni par să crească și ele pe parcursul săptămânii următoare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1363 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006456 (s)