News Flash:

Bine de știut!

Municipalitatea a semnat contractul privind realizarea unei hărți digitale a Timișoarei

19 Iunie 2024
89 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto expressdebanat ro

Municipalitatea a semnat contractul pentru realizarea unei hărți digitale a orașului Timișoara. În curând, Timișoara va dispune de o hartă digitală complexă și detaliată. Primarul Dominic Fritz a semnat contractul pentru dezvoltarea unui nou Sistem Informatic Geografic (GIS) al orașului. Acest instrument digital va furniza acces rapid la informații despre regulile de construcție, rețelele de utilități și alte date urbanistice și socio-demografice pentru fiecare zonă din Timișoara.

„Noul GIS completează infrastructura digitală pe care o construim în Primărie și va fi interconectat cu primul Plan Urbanistic General digital al Timișoarei și cu Registrul Spațiilor Verzi. Sunt instrumente digitale absolut vitale oricărui oraș modern pentru a se dezvolta corect și inteligent. Reducem mult birocrația dar și erorile și timpul pierdut din cauza lipsei de date sau a neconcordanței între diverse baze de date. Este încă un pas pe care îl facem pentru a transforma Timișoara într-un smart city”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Noul Sistem Informatic Geografic (GIS) al Timișoarei include o platformă centralizată pentru bazele de date ale municipiului și o hartă interactivă accesibilă pe site-ul Primăriei Timișoara. De asemenea, sunt disponibile instrumente necesare pentru operarea platformei și actualizarea bazelor de date. Angajații Primăriei vor fi instruiți în mod specializat, iar firma contractată va asigura întreținerea platformei, servicii de hosting în cloud și un sistem sigur împotriva atacurilor cibernetice, funcționând neîntrerupt.

„Municipiul Timișoara are un GIS dezvoltat în 1996, dar care nu a fost întreținut corespunzător, având și tehnologie învechită. Noul GIS va fi strâns legat de aplicațiile, procedurile și serviciile existente în cadrul primăriei. Astfel, digitalizarea administrației publice va reflecta mai bine realitățile din Timișoara”, a declarat Primăria Timișoara.

GEODATA SERVICES SRL a câștigat contractul pentru servicii „Cloud/Datacenter, Migrare pe altă platformă, Implementare de noi aplicații, Interconectare cu aplicații existente și Actualizare a Sistemului GIS al Primăriei Municipiului Timișoara”. Valoarea contractului este de 2,8 milioane de lei, fără TVA, iar termenul de implementare este de 180 de zile.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004975 (s)