News Flash:

Bine de știut!

Începând de joi, la Timișoara se deschid patru puncte de prim ajutor pentru perioada de caniculă

19 Iunie 2024
113 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto expressdebanat ro

Începând de joi, 20 iunie, la Timișoara vor fi deschise patru puncte de prim ajutor pentru perioadele caniculare. Primăria Timișoara a   punctele de prim ajutor vor fi operaționale pentru a face față caniculei. Municipalitatea va asigura aprovizionarea cu apă îmbuteliată, iar Direcția de Sănătate Publică Timiș va furniza personal medical. Punctele de prim ajutor sunt amplasate în următoarele locații: Oficiul Poștal nr. 1, Timișoara – Bulevardul Revoluției din 1989 nr. 2 Opera Română Timișoara – Agenda de Bilete – Strada Mărășești nr. 2 Oficiul Poștal nr. 5, Ghișeul nr. 1, Timișoara – Strada 1 Decembrie nr. 90 Piața Agroalimentară Iosefin Timișoara Aceste puncte vor funcționa zilnic între orele 10:00 și 18:00, în spații cu climatizare.

„Primăria Municipiului Timișoara cooperează cu Direcția de Sănătate Publică Timiș și Societatea Română de Cruce Roșie – Filiala Timiș pentru stabilirea modalităților de intervenție în caz de caniculă.

Pe lângă distribuirea apei potabile, în perioadele de cod portocaliu și roșu se asigură, la nevoie, și asistență medicală. Amintim că în peste 90 de locuri din Timișoara, respectiv parcuri, bulevarde și piețe publice există fântâni forate. Lista completă este disponibilă aici. În plus, societatea Aquatim a montat 9 cișmele noi în această primăvară pentru timișoreni și animalele acestora de companie. Ele se află în Parcul Copiilor, Parcul Civic, Parcul Central, Parcul Alpinet, Parcul Catedralei și Parcul Adolescenței”, a transmis Primăria Timișoara.

În perioadele de caniculă, se recomandă adoptarea unor măsuri preventive:

Realizați deplasările în primele ore ale dimineții sau seara, preferabil prin zone umbrite, alternând mersul cu pauzele în spații climatizate (magazine, spații publice). Evitați aglomerațiile, expunerea prelungită la soare și efortul fizic intens între orele 11:00 și 18:00. Purtați haine lejere, subțiri și deschise la culoare, precum și pălării și ochelari de soare. Consumați 1,5-2 litri de lichide pe zi, preferabil apă, sucuri naturale din fructe și ceaiuri călduțe (soc, mușețel, urzici).

Includeți în dietă fructe și legume precum pepene, prune, roșii sau iaurt (echivalentul unui pahar cu apă); alimentați-vă echilibrat și variat, preferând produse cu valoare calorică mică. Evitați consumul excesiv de băuturi cofeinizate (cafea, ceai, cola) sau bogate în zahăr (sucuri carbogazoase). Limitați alimentele cu conținut ridicat de grăsimi, în special cele de origine animală. Abțineți-vă de la consumul de alcool, inclusiv bere, deoarece poate duce la deshidratare.

Fiți atenți la persoanele în vârstă, vecini sau persoane cu dizabilități, oferindu-le asistență când este necesar. Nu lăsați copiii sau animalele de companie singuri în mașini parcate în soare. Consultați medicul de familie la cel mai mic semn de disconfort sau simptomatologie la dumneavoastră sau copilul dumneavoastră.

Asigurați-vă un mediu de viață care să nu solicite excesiv organismul. Dacă aveți afecțiuni medicale, continuați tratamentul conform recomandărilor medicului. Este important să consultați medicul pentru adaptarea terapiei la condițiile meteorologice extreme.

La locurile de muncă, reduceți intensitatea activităților fizice, alternați efortul dinamic cu cel static și asigurați-vă că există pauze regulate în locuri umbrite sau bine ventilate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005451 (s)