News Flash:

Motiunea de cenzura, RESPINSA!

28 Iunie 2018
1059 Vizualizari | 0 Comentarii
parlament5

Camera Deputatilor si Senatul au respins, miercuri, motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila. Parlamentarii PSD-ALDE au fost prezenti in sala, pentru a asigura cvorumul la motiune, dar nu au votat. Motiunea de cenzura, intitulata "Demiterea Guvernului Dragnea-Dancila, o urgenta nationala!", a fost initiata de PNL si sustinuta de USR si PMP. Exectivul era criticat pentru rata record a inflatiei, de 5.4%, cresterea ROBOR si tentativa de subordonare politica a magistratilor. Dupa dezbateri deputatii si senatorii au votat secret, cu bile.
 Motiunea de cenzura nu a intrunit numarul necesar de voturi.

Miercuri, in plenul reunit au votat pentru 166 de parlamentari, iar minimul necesar pentru trece motiunea era de 233 voturi pentru. Impotriva au fost 4 voturi. 

UPDATE 17.45 A inceput votul asupra motiunii de cenzura in Parlament
Deputatii si senatorii au inceput sa voteze, miercuri, motiunea de cenzura prin care partidele de opozitie cer demisia Guvernului Dancila. PSD si ALDE sunt prezenti in sala, dar nu voteaza, in timp ce alesii UDMR absenteaza, potrivit anuntului liderului Uniunii, Kelemen Hunor.

Votul este secret cu bile.

Serban Nicolae: Mi se pare de prost gust auto-satisfactia pe care o incearca autorii motiunii

Senatorul PSD, Serban Nicolae, a declarat, miercuri, in timpul dezbaterii motiunii de cenzura, ca i se pare de ”prost gustauto-satisfactia pe care o incearca autorii motiunii cand ”se leaga de numele premierului Viorica Dancila” si le-a transmis ca ”asa cum se aduna, sunt din ce in ce mai putini”.

"Mi se pare de foarte prost gust aceasta auto-satisfactie pe care o incearca autorii motiunii legandu-se de numele doamnei prim-ministru. Romania centenara pe care o vreti dumneavoastra vreti sa fie reprezentata de Werner Iohannis, Orban Ludovic, Kovesi, Guset si Ciolos. E foarte bine, sunt cetateni romani si noi ii tratam cu respect, dar idolii dumneavoastra, luptatorii anti-coruptie, frati procurori, au si renumele pe masura, care sa arate poporului roman cat de eroi sunt in lupta anti-coruptie, si si-au dat singuri aceste supra-nume: Portocala, Veverita, Cucuveaua mov, Zdreanta, Tractoristul. de fapt am un mesaj pentru semnatarii maculaturii, va asemanati si v-ati adunat, dar pentru ca aritmetica rade, asa cum va adunati sunteti din ce in ce mai putini", a afirmat Serban Nicolae in timpul dezbaterii motiunii de cenzura.

El a sustinut ca, desi PSD aduce o "crestere economica nesanatoasa", macar nu este o "criza sanatoasa", cum a fost in anii precedenti.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006243 (s)