News Flash:

Seful Politiei Romane, schimbat din functie

26 Iunie 2018
775 Vizualizari | 0 Comentarii
politie21

Catalin Ionita a cerut MAI incetarea imputernicirii in functia de inspector general al Politiei Romane, din considerente personale, anunta Ministerul de Interne. Noul sef al Politiei Romane este Ioan Buda, fostul sef al Politiei de Frontiera.
"Seful Politiei Romane, chestor principal de politie Catalin Ionita, a solicitat ministrului afacerilor interne incetarea imputernicirii in functia de inspector general al Politiei Romane. Solicitarea a fost motivata de considerente personale. Conform prevederilor legale, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a transmis documentele Prim-ministrului Guvernului Romaniei impreuna cu propunerea de imputernicire in functia de inspector general al Politiei Romane a chestorului general de politie Ioan Buda, fostul sef al Politiei de Frontiera", potrivit unui comunicat de presa MAI.

Catalin Ionita a fost imputernicit in functia de sef al Politiei Romane pe 17 ianuarie 2018 pentru o perioada de 6 luni.

El a fost imputernicit in urma scandalului dintre Carmen Dan si Mihai Tudose. Fostul premier a refuzat schimbarea din functie a lui Bogdan Despescu, ca urmare a scandalului in care a fost implicat politistul pedofil si inlocuirea acestuia cu Ionita. Mai mult, Ionita i-ar fi spus lui Mihai Tudose ca nu si-a dat acordul pentru numirea in functia de sef al Politiei Romane. Ulterior, PSD i-a retras sprijinul lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului.

Noul sef al Politiei Romane, Ioan Buda, are o vechime de 28 de ani in MAI, iar in perioada 2015-2016 a ocupat functia de secretar de stat, sef al Departamentului Ordine si Siguranta Publica, pozitie din care a coordonat inclusiv activitatea Politiei Romane.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1313 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006827 (s)