News Flash:

Mormantul parintelui Arsenie Boca va fi protejat cu o constructie din lemn

14 Iunie 2015
1204 Vizualizari | 0 Comentarii
mormant arsenie boca
Mormantul parintelui Arsenie Boca, de la Manastirea Prislop, judetul Hunedoara, va fi protejat de o constructie din lemn sub forma unui baldachin, portile acestuia urmand sa fie inchise pe timpul noptii, a declarat sambata, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Episcopiei Devei si Hunedoarei, parintele Gabriel Miricescu. 
El a spus ca este "regretabil" gestul barbatului care a profanat mormantul parintelui Arsenie Boca, sapand o groapa adanca de o jumatate de metru si lunga de doi metri. 
"Este regretabil ca se intampla lucruri de felul acesta. Cu siguranta, cine are evlavie la parintele Arsenie nu ar trebui sa se poarte in felul acesta. Ar trebui sa ne purtam cu buna cuviinta la mormantul parintelui Arsenie, suntem intr-un loc sfant, un loc special. Nu intamplator vin atatia oameni sa se inchine la mormantul parintelui Arsenie. Oamenii acestia sunt manati de o anumita traire launtrica si sigur se manifesta ca atare", a spus parintele Miricescu, mentionand ca incidentul de la mormant este un caz izolat. 
Reprezentantul Episcopiei Devei si Hunedoarei a explicat ca fapta barbatului din Maramures s-a produs intr-un timp scurt, de un sfert de ora, acesta fiind surprins, in timpul rondului obisnuit efectuat vineri noaptea, de personalul care are grija de Manastirea Prislop si, implicit, de mormantul parintelui Arsenie Boca. 
Purtatorul de cuvant a mai spus ca, in urma cu cateva luni, s-a luat decizia ca locul in care se afla mormantul parintelui Arsenie Boca sa fie protejat cu o constructie din lemn, realizata sub forma unui baldachin. 
"Peste zi va fi deschis pelerinilor care vin la manastire si doresc sa mearga la mormantul parintelui Arsenie Boca, dar noaptea se va inchide. Va fi o constructie din lemn care se va incadra in peisaj", a explicat parintele Gabriel Miricescu. "Speram sa nu se mai intample astfel de cazuri, oamenii sa vina cu dragoste si sa aiba un comportament adecvat atunci cand se apropie de o sfanta manastire. Sa lasam ale noastre la poarta si sa incercam sa ne incarcam duhovniceste", a conchis reprezentantul Episcopiei Devei si Hunedoarei. 
Mormantul parintelui Arsenie Boca, de la Manastirea Prislop, a fost profanat in noaptea de vineri spre sambata de un barbat de 45 de ani, din judetul Maramures, acesta fiind retinut de politistii din orasul Hateg. 
Barbatul a sapat o groapa adanca de o jumatate de metru, pe o lungime de 2,4 metri si pe o latime de un metru, la mormantul parintelui Arsenie, suspectul fiind surprins de personalul de la Manastirea Prislop, care a si sesizat politia. 
In cauza s-a intocmit un dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de profanare de morminte. Politistii continua cercetarile sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Hateg, pentru a stabili cu exactitate imprejurarile in care a fost comisa fapta. 
Daca va fi gasit vinovat, barbatul risca o pedeapsa de doi ani de inchisoare. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006145 (s)