News Flash:

Barbat de 45 de ani din Maramures, retinut pentru profanarea mormantului parintelui Arsenie Boca

14 Iunie 2015
1265 Vizualizari | 0 Comentarii
arsenie boca
Un barbat de 45 de ani din Maramures a fost retinut de politistii din Hateg pentru profanare de morminte, dupa ce a sapat o groapa de 2,4 metri lungime, un metru latime si adanca de 50 de centimetri peste mormantul parintelui Arsenie Boca, sustinand ca a facut acest gest pentru a grabi canonizarea.
Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Hunedoara, Laura Bradu, un barbat in varsta de 45 de ani, din Maramures, a fost retinut, sambata, pentru 24 de ore pentru profanare de morminte, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Politistii hunedoreni au identificat un barbat de 45 de ani din Maramures, care a fost surprins in timp ce sapa o groapa pe mormantul parintelui Arsenie Boca, de la Manastirea Prislop. Barbatul a fost retinut pentru 24 de ore, pentru profanare de morminte. Cercetarile continua sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Hateg", a declarat Laura Bradu.
La iesirea din sediul Politiei orasului Hateg, inainte sa fie dus in arest, barbatul a tinut sub barbie o icoana cu Iisus Hristos si a strigat: "Am profanat mormantul ca sa fie canonizat! Cel mai mare sfant al Ardealului e sfantul mare preacuvios parinte Arsenie Boca! Sfantul mi-a poruncit in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh sa sap! Preafericite parinte patriarh, convoaca membrii Sinodului de urgenta pentru ca sfantul astepta sa iasa afara din groapa!".
Reprezentantii Episcopiei Devei si Hunedoarei, de care apartine Manastirea Prislop, considera totul un incident neplacut.
Ei sustin ca barbatul a fost observat de paznicul de noapte care facea turul manastirii in timpul cat lacasul de cult era inchis publicului.
"Un incident neplacut, nefericit care s-a intamplat la mormantul parintelui Arsenie Boca, respectiv unul dintre pelerini, dupa ce pelerinajul s-a terminat, a inceput sa efectueze sapaturi la mormantul parintelui si a reusit sa sape zeci de centimetri pana a fost surprins de omul de paza", a declarat purtatorul de cuvant al Episcopiei Devei si Hunedoarei, preotul Gabriel Miricescu.
Barbatul a fugit in padure si a fost urmarit de politisti, care l-au prins cateva ore mai tarziu in parcarea Manastirii Prislop, in timp ce astepta sa se deschida lacasul de cult pentru a ajunge in incinta.
"Este un gest cu totul imoral, care nu se cade sa se faca la mormantul niciunei persoane pentru ca cimitirele si locurile de inhumare sunt considerate locuri speciale, de aceea avem grija de mormintele adormitilor nostri. Cu atat mai mult nu se cuvenea sa se intample un astfel de incident la mormantul parintelui Arsenie Boca", a declarat preotul Gabriel Miricescu.
In cursul noptii de vineri spre sambata, maicile de la Manastirea Prislop au refacut mormantul, astfel ca sambata dimineata, cand s-a deschis manastirea, pelerinii s-au putut din nou inchina la crucea de la capataiul parintelui Arsenie Boca.
Sambata dimineata, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Hunedoara, Laura Bradu, spunea ca politistii din Hateg au deschis un dosar penal pentru profanare de morminte dupa ce maicutele de la Manastirea Prislop au anuntat ca o persoana a incercat sa sape o groapa peste mormantul parintelui Arsenie Boca.
Groapa avea o lungime de 2,4 metri, o latime de un metru si o adancime de 50 de centimetri.
Arsenie Boca s-a nascut in 1910, iar pentru convingerile sale a fost arestat, torturat de fosta Securitate si apoi alungat de la manastire in timpul regimului comunist. Parintele Arsenie Boca a murit in 28 noiembrie 1989 si nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxa Romana.
Manastirea Prislop a ajuns loc de pelerinaj pentru romanii din toate colturile tarii, ea identificandu-se cu personalitatea parintelui Arsenie Boca. Oamenii vin pe tot parcursul anului la Prislop, pentru a se ruga. Cei mai multi credinciosi ajung aici in 28 noiembrie, ziua de pomenire a parintelui Arsenie Boca, dar si cu ocazia unor sarbatori religioase.

manastirea prislop laura bradu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006667 (s)