News Flash:

Momente cumplite pentru Laura Codruta Kovesi la final de an. Sefa DNA este in doliu

29 Decembrie 2017
1176 Vizualizari | 0 Comentarii
codruta

Ioan Lascu, tatal sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, s-a stins din viatala Targu-Mures, acolo unde era internat de mai multe zile in spital. Magistratul mediesean avea 70 ani.

Ioan Lascu a condus timp de 30 de ani Parchetul de pe langa Judecatoria Medias. El a detinut functia de prim-procuror in perioada 1980 – 2010.

O uriasa lovitura a incasat mare parchet anticoruptie condus de doctorita Laura Kovesi fix la o zi dupa ce Parlamentul Romaniei a modificat raspunderea magistratilor intr-o forma severa. DNA a incasat, miercuri 20 decembrie 2017, sapte achitari dintr-un foc. Si nu orice fel de achitari, ci achitari dispuse inclusiv pe lipsa de probesau pe motiv ca fapta nu exista. S-a intamplat in dosarul in care cunoscutul jurnalist Andrei Badin (foto) a fost trimis in judecata alaturi de alti noua inculpati, printre care si fostul presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti Adrian Duicu, printr-un rechizitoriu semnat de procurorul DNA Ioan Amariei si confirmat, din informatiile noastre, de seful Sectiei I a DNA Gheorghe Popovici.

Este insa un caz in care DNA a comis un atentat impotriva presei, in conditiile in care jurnalistul Andrei Badin a fost transformat in functionar public si acuzat in mod halucinant ca ar fi luat mita 5.000 de lei prin virament bancar. Ei bine, Andrei Badin a fost achitat pentru acuzatia de luare de mita in temeiul art. 16 alin. 1 lit. c) potrivit caruia “nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”. Ramane insa in spate o cariera de jurnalist distrusa si o imagine terfelita de aparatul de propaganda aflat in slujba DNA.

Nu doar Andrei Badin a fost achitat ci si alti sase inculpati, fata de care s-a constatat ca au fost trimisi in judecata desi fapta nu exista sau fara probe. Iar printre cei achitati se numara fostul sef al IPJ Mehedinti Constantin Ponea si omul de afaceri de afaceri Constantin Popescu, care au fost defilati in catuse si au fost tinuti in arest preventiv timp de 6 luni.

In ceea ce-l priveste pe fostul sef al Consiliului Judetean Mehedinti Adrian Duicu, la randul sau defilat in catuse si tinut 6 luni in arest preventiv, acesta a fost achitat pentru opt capete de acuzare si pentru o noua acuzatie la 1 an si 6 luni inchisoare cu suspendare. De asemenea, au mai fost dispuse alte doua condamnari la 8 luni inchisoare, respectiv 1 an inchisoare, aplicarea ambelor pedepse fiind amanata.

Decizia definitiva urmeaza sa fie pronuntata de un complet de 3 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

sursa: luju.ro


ioan lascu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005212 (s)