News Flash:

Mitropolitul Clujului, mesaj la moartea lui Dumitru Farcas: Fara el, Clujul, Transilvania si Romania, mai sarace

8 August 2018
691 Vizualizari | 0 Comentarii
IPS Andrei Andreicut 1

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicut, considera ca fara taragotistul Dumitru Farcas, Clujul, Transilvania si Romania sunt mai sarace, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui mesaj de condoleante transmis, miercuri, IPS Andrei Andreicut a mentionat ca a admirat la Dumitru Farcas profunzimea si daruirea lui in slujirea spiritualitatii romanilor.

”Maestrul Dumitru Farcas a fost chemat de Dumnezeu. Iti este foarte greu ca in asemenea momente sa-ti gasesti cuvintele cele mai potrivite. De aceea ne folosim de Sfanta Scriptura, care ne spune ca <<un nume bun este mai de pret decat bogatia; cinstea este mai pretioasa decat argintul si aurul>> (Pilde 22,1). Fara el Clujul e mai sarac, Transilvania noastra pe care a iubit-o, si, de ce nu?, Romania pe care a prezentat-o cu cinste pe toate meridianele globului, sunt mai sarace. (...) Dupa ce am aniversat in aceasta primavara implinirea a optzeci de ani de viata, participand la spectacolul omagial al carui amfitrion a fost, la cateva zile, m-a vizitat la Mitropolie si am avut o convorbire atat de frumoasa ca nu o s-o uit niciodata. Ne-am intalnit pe aceeasi lungime de unda si admiram profunzimea si daruirea lui in slujirea spiritualitatii noastre, pe care a facut-o ca nimeni altul. Ca si el, si eu iubesc folclorul nostru, fara sa am darul pe care Dumnezeu i l-a dat lui; si el ca si mine iubea netarmurit valorile noastre autentice si radacinile ne sunt in aceleasi tinuturi”, se arata in documentul citat.

Mitropolitul Clujului a precizat ca Dumitru Farcas il pretuia pe Ioan Alexandru, astfel ca a recitat impreuna poezia „Clopotarul”
”Pe langa faptul ca taragotul sau este de neinlocuit, recita foarte frumos. (...) Acum cand, plans de noi toti, s-a mutat la Domnul, ne exprimam compasiunea noastra fata de familia sa si fata de toti cei ce l-au pretuit. Dumnezeu sa-l odihneasca!”, a mai aratat IPS Andrei Andreicut.

Interpretul de muzica populara, taragotistul Dumitru Farcas, a murit in noaptea de luni spre marti intr-un spital din Cluj, in urma unui infarct. Taragotistul avea 80 de ani.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004470 (s)