News Flash:

Cine sunt parintii fetitei incuiate in masina in Mamaia

7 August 2018
713 Vizualizari | 0 Comentarii
img 36520600

Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Suceava a declansat marti o ancheta dupa imaginile aparute pe Facebook cu fetita de un an care ar fi stat incuiata intr-o masina parcata la soare, in statiunea Mamaia.
Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Suceava s-a autosesizat dupa aparitia imaginilor cu fetita de un an care ar fi stat incuiata intr-o masina parcata la soare si a cerut autoritatilor din comuna in care locuieste familia acesteia sa faca o ancheta sociala.

Familia fetitei a fost identificata, fiind vorba despre doi tineri, casatoriti de putin timp, care locuiesc intr-o comuna din judetul Suceava.

Autoritatile locale spun ca este vorba de o familie respectabila din comunitate, care a muncit o buna perioada de timp in Anglia si sotul s-a intors acum acasa, in concediu, in timp ce sotia a ramas acasa in Romania in concediu de crestere a copilului.
“Cei de la Protectia Copilului au cerut o ancheta sociala in acest caz. Este o familie deosebita, stiu cine sunt, nu sunt probleme cu ei. Probabil a fost un accident. Sunt proaspat casatoriti, au muncit in strainatate, in Anglia. Este o familie deosebita, cat se poate de normala, nu sunt probleme in comunitate cu ei. Nu cred ca trebuie luate masuri si noi nu vom propune sa fi luat masuri mai grave, plasament familial sau altceva. Eu am fost la mare si ieri a fost foarte cald, 32 de grade, e posibil sa o fi lasat doua-trei minute sa fie mearga undeva, sa lase sau sa ia ceva. O fi vreo greseala, o neatentie”, a declarat pentru MEDIAFAX primarul comunei in care traieste familia.

Purtatorul de cuvant al directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, spune ca cel mai probabil parintii vor fi inclusi intr-un program de consiliere si vor fi monitorizati.

“Institutia noastra s-a autosesizat. Am luat legatura cu Directia Generala de Protectie a Drepturilor Copilului Constanta care se pregateau si ei sa trimita o sesizare scrisa catre institutia noastra. Cu sprijinul Politiei am identificat familia si am solicitat Primariei sa faca o ancheta sociala in acest caz. Este vorba despre o familie tanara, care intre timp a ajuns deja acasa, colegii nostri au pornit spre localitatea din care este pentru a lua declaratii si pentru a afla imprejurarile in care s-a produs incidentul. Cel mai probabil parintii vor fi cuprinsi intr-un program de consiliere si vor fi monitorizati. Vrem insa sa atragem atentia asupra modului incorect in care cei care au sesizat problema pe retelele de socializare au actionat. Martorii fi trebuit sa sesizeze cazul, sa ceara sprijinul unui politist local, daca tot au vrut sa se implice ar fi trebuit sa o faca pana la capat”, a declarat pentru MEDIAFAX Nicoleta Daneliuc.

Imagini cu o fetita de un an, incuiata intr-o masina parcata la soare, in statiunea Mamaia, au fost postate pe Facebook, internautii comentand ca micuta este inchisa de cel putin 30 de minute si parintii ar fi plecat la plaja.

In filmare apare un autoturism cu numere de Suceava, iar pe bancheta din spate, asezata intr-un scaun pentru copii si asigurata cu o centura, se vede o fetita, de aproximativ un an, care nu pare agitata sau ca ar suferi de ceva. Cei care au filmat incidentul au comentat ca micuta ar fi fost inchisa si abandonata in masina mai bine de 30 de minute, timp in care parintii ar fi fost plecati pe plaja.

Oamenii se aratau revoltati de faptul ca micuta a fost lasata singura, incuiata in masina, iar unii chiar au sugerat sa sparga geamul autoturismului si sa anunte Politia.

In cele din urma, nimeni nu a sunat la Politie, insa in urma aparitiei imaginilor pe Facebook, oamenii legii s-au autosesizat.


mamaia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006550 (s)