News Flash:

MIRACOL! Bautura care iti curata arterele si previne bolile cardiovasculare

11 Martie 2016
3028 Vizualizari | 0 Comentarii
cafea seara
Cei care beau, zilnic, mai multe cesti de cafea au artere mai "curate" si evita astfel blocajul arterial - un factor de risc cunoscut pentru bolile cardiovasculare -, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii din Coreea de Sud, informeaza bbc.com.

Cercetatorii asiatici au monitorizat 25.000 de voluntari - femei si barbati - care au acceptat sa participe la o serie de verificari medicale de rutina, desfasurate la locurile lor de munca. In cazul angajatilor care beau o cantitate moderata de cafea - de la trei pana la cinci cesti pe zi - oamenii de stiinta au observat un risc mai mic de maladii cardiace in urma monitorizarilor medicale.
Aceasta cercetare a redeschis dezbaterile referitoare la efectele benefice ale cafelei asupra inimii. In studiul lor, savantii asiatici au folosit scanari medicale pentru a analiza starea de sanatate a inimii. In mod specific, ei au cautat orice semn de imbolnavire a arterelor care aprovizioneaza inima cu sange - arterele coronare.

In cazul bolilor coronariene, arterele coronare se colmateaza printr-o acumulare progresiva de depozite de grasime pe peretii lor. Scanarile medicale au fost facute pentru a depista micile depozite de calciu din peretii arterelor coronare, care ofera un fel de semnal timpuriu in privinta posibilitatii de declansare a bolilor cardiace, potrivit gandul.info.
Niciunul dintre angajatii sud-coreeni nu a prezentat semne clare ale unor boli cardiace, insa mai mult de o zecime dintre ei au prezentat depozite vizibile de calciu. Apoi, cercetatorii au comparat rezultatele acelor scanari cu raspunsurile oferite de angajati intr-un set de chestionare, referitoare la consumul lor zilnic de cafea. Savantii asiatici au luat de asemenea in calcul alti factori de risc, precum fumatul, exercitiile fizice si istoricul medical referitor la bolile cardiace din familiile fiecarui angajat.
Persoanele care beau cateva cesti de cafea pe zi au prezentat mai putine depozite de calciu pe arterele coronare in comparatie cu persoanele care fie beau cafea in cantitati mari, fie nu beau cafea deloc. Cafeaua contine un stimulent cardiac denumit cofeina, alaturi de multi alti compusi, insa nu este clar deocamdata daca acestia sunt benefici sau daunatori pentru organism.

 


cafea artere blocajul arterial bolile cardiovasculare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005039 (s)