News Flash:

Noi reglementări pentru cei care locuiesc la curte

Românii care stau la curte și ard frunze, crengi sau resturi vegetale ar putea primi amenzi usturătoare

24 Octombrie 2023
213 Vizualizari | 0 Comentarii

Se pregătesc noi reguli pentru cei care locuiesc la curte. Un proiect de lege ar putea să le creeze probleme, mai ales în timpul toamnei. Conform noilor prevederi, persoanele care dețin locuințe cu curte și care ard frunze, crengi sau resturi vegetale s-ar putea confrunta cu amenzi semnificative. Amenda poate ajunge până la 20.000 de lei. Vecinii au posibilitatea să semnaleze autorităților atunci când observă că cineva din apropiere arde frunzele în curte.

Persoanele care locuiesc la curte și nu știu ce să facă cu frunzele care se adună în curtea lor trebuie să fie conștiente de reglementări. Legea introduce un sistem de colectare separată a deșeurilor biodegradabile.

Autoritățile administrației publice locale sau, după caz, subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiilor, inclusiv asociațiile de dezvoltare intercomunitară, au responsabilitatea de a implementa un sistem de colectare separată a deșeurilor biodegradabile. De asemenea, trebuie să extindă colectarea separată din ușă în ușă a deșeurilor biodegradabile în mediul urban, însoțită de un mecanism de plată în funcție de cantitatea aruncată. Aceste măsuri au scopul de a încuraja practica compostării individuale în gospodăriile din mediul rural.

Administratorii companiilor trebuie să se asigure că la fiecare loc de lucru există un container special pentru colectarea deșeurilor biodegradabile.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007019 (s)