News Flash:

Minori implicati in reteaua traficantilor de droguri din lotul „Autobuzul"

19 Decembrie 2013
1365 Vizualizari | 0 Comentarii
Datele din dosarul „Autobuzul" scot la iveală detalii cutremurătoare despre modul în care tineri din Lugoj, unii chiar minori, au ajuns victime ale drogurilor. S-a ajuns pană acolo încat o minoră a fost „injectată" pe malul Timişului.
Bilanţul de pană acum din dosarul traficanţilor de droguri din Lugoj arată că 11 inculpaţi şi-au primit sentinţele finale, unul a murit înainte de pronunţarea ultimei sentinţe, iar 23 sunt încă judecaţi în primă instanţă, la Tribunalul Timiş. Ziarul „Redeşteptarea" a intrat în posesia unui document care arată modul în care făceau afaceri traficanţii de droguri din dosarul „Autobuzul". Printre clienţii traficanţilor erau şi minori, unii dintre ei liceeni care şi-au cumpărat marijuana pentru banchetul organizat la Poiana Mărului. Astfel, potrivit unor date din dosar, unul dintre tineri l-a sunat pe un coleg de clasă, căruia i-a propus să facă rost de bani pentru a procura droguri. 
Băiatul i-a spus colegului său să-i sune şi pe ceilalţi colegi de liceu şi să-i întrebe dacă vor şi ei. „...Sună-i şi le zi! Ştiu ei de ce le zici tu, că i-am zis lu' S. „că maine!!", da' na...numa' că azi e azi...maine nu-i mai!", a fost discuţia prin care tinerii încercau să urgenteze tranzacţia pentru a nu pierde drogurile ce urmau să fie vandute. Cercetările din dosar au arătat că într-un final, tinerii au reuşit să cumpere cannabis pe care l-au consumat cu ocazia banchetului de la Poiana Mărului. „Din drogurile procurate în condiţiile menţionate, B. C. A. a oferit şi colegilor de clasă să consume, cu prilejul banchetului desfăşurat în locaţia menţionată. In timpul cercetărilor, acesta a recunoscut că a primit de la L. C. N. un gram de canabis pe care l-a consumat împreună cu alţi colegi de liceu la banchetul sărbătorit la Poiana Mărului", se mai arată în documentul intrat în posesia Redeşteptarea.
Minoră de 16 ani „injectată" de traficanţi
Datele din dosar mai arată că în perioada 2008-2010, minora V.V. a cumpărat de mai multe ori cannabis, folosind de fiecare dată limbaj codificat: „Minora l-a sunat pe inculpatul B. şi i-a cerut droguri, spunand „n-ai nimic de dat?", la care acesta a refuzat-o, avertizand-o să nu mai vorbească la telefon". Tanăra a arătat, însă, că după această discuţie, traficantul a înţeles mesajul şi i-a livrat drogurile cerute. Unul din cele mai oribile cazuri descoprite de procurorii DIICOT arată modul în care doi inculpaţi din lotul „Autobuzul" au forţat-o pe o tanără de 16 ani să îşi injecteze heroină. 
Totul s-a petrecut pe malul raului Timiş. „Din cercetări a rezultat că în vara anului 2010, în zona Satu Mic de langă Lugoj, unde se află un lac pentru pescuit inculpaţii S. L.M. şi G. S. S. i-au administrat heroină minorei de 16 ani, P. P. M.. In timpul audierilor, minora a declarat că în zona menţionată, cei doi şi-au injectat heroină din seringi care erau pregătite pentru administrare. S. L. s-a oferit să îi administreze heroina, şi în prezenţa lui G., i-a injectat drogul în braţul drept", arată procurorii, susţinand că traficanţii au negat faptele. Totuşi, minora a declarat că unul dintre traficanţi „i-a injectat heroină şi cu alte ocazii, pe malul raului Timiş, din Lugoj". Unul dintre tinerii care i-au injectat heroină minorei de 16 ani face parte din lotul celor care au fost deja condamnaţi, primind o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare.
Vezi alte detalii din dosarul "Autobuzul", în ediţia tipărită a ziarului "Redeşteptarea", care apare maine la chioşcuri. Sursa: redesteptarea.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007304 (s)