News Flash:

Ministrul Sanatatii, ANUNT IMPORTANT la Arad

25 Februarie 2017
1082 Vizualizari | 0 Comentarii
bodog
Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Arad, că au fost demarate procedurile pentru furnizarea stocurilor necesare de vaccin tetravalent, care urmează să fie distribuite săptămâna viitoare în toată ţara, iar de asemenea contractul pentru vaccinul hexavalent va fi semnat săptămâna viitoare. 

'Pentru vaccinul tetravalent am semnat contractul acum două zile (miercuri. n.red.) şi va intra în toată ţara săptămâna viitoare, dacă nu greşesc, termenul de livrare este pe data de 28 februarie. În ceea ce priveşte vaccinul hexavalent, aşa cum ştiţi, procedura de anul trecut a fost incorectă, pe care nu am primit aviz de control financiar preventiv. Puteam să îmi asum această decizie, dar puteam fi acuzat de abuz în serviciu la un moment dat şi am ales varianta legală de a anula contractul. Am făcut o procedură scurtă, iar contractul va putea fi semnat la începutul săptămânii viitoare', a declarat Florian Bodog. 

Ministrul Sănătăţii a ţinut şi să răspundă acuzaţiilor că, din cauza faptului că a anulat acest contract, va rezulta un preţ crescut la această comandă de vaccin hexavalent. 

'Eu am avut o întâlnire la cel mai înalt nivel cu reprezentanţii firmei şi am fost asigurat că se va menţine preţul cel mai scăzut, din procedura de licitaţie. În acelaşi timp a fost demarată o procedură de acord- cadru, pentru că aceasta este doar o soluţie de avarie, multianuală, pentru a asigura necesarul de vaccin şi pentru ca să nu mai avem pe viitor probleme cu stocurile', a spus Florian Bodog. 

El a dat asigurări că stocurile pentru vaccinul tetravalent sunt suficiente. 'Pe de altă parte, trebuie să spun că am temeri în ceea ce priveşte stocurile la vaccinul hexavalent pentru că, datorită faptului că lipseşte de pe piaţă vaccinul de hepatită B datorită unor probleme de producţie, s-a făcut o modificare de schemă de vaccinare şi se foloseşte tot vaccin hexavalent. Dar sper că în două luni să rezolve problema de producţie', a adăugat ministrul Sănătăţii. 

Privitor la Institutul 'Cantacuzino', Bodog a precizat că acesta a fost preluat de Ministerul Sănătăţii, însă nu are posibilitatea de a putea prelua producţia de vaccinuri, pentru că linia de fabricaţie este prea mică pentru a putea realiza o producţie de masă, situaţe în care cele mai multe vaccinuri vor fi importate în continuare. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006741 (s)