News Flash:

Ministrul Muncii, dupa decizia CCR privind majorarile salariale: "Cineva va suporta nota de plata - fie alti bugetari, fie noi toti"

14 Decembrie 2016
468 Vizualizari | 0 Comentarii
dragos pislaru
Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a scris, pe Facebook, dupa hotararea de miercuri a Curtii Constitutionale care a decis ca majorarile salariale din educatie si sanatate sunt constitutionale, ca "resursele sunt limitate" si "cineva va suporta nota de plata - fie alti bugetari, fie noi toti".
"Ce ma mahneste profund este ca nu s-a inteles ca prin alocarea in acest mod a 4.85 miliarde pentru aceste majorari, care contin mai putin vizibil si anumite cresteri cu dedicatie, complet inechitabile, se omoara probabil primii 1-2 ani de posibila aplicare serioasa a legii salarizarii unitare. Categoriile care vor ramane pe margine, cum ar fi administratia locala, soldatii din armata, personalul din cultura, vor mai avea de asteptat. Probabil ca multi vor sari sa spuna ca o sa vad eu cum se vor mari si aceste salarii si ca sunt bani pentru toate. Dar lucrurile nu stau chiar asa. Resursele bugetare sunt limitate, iar alegerea de alocare este conditionata de o minima responsabilitate. Ceva o sa crape daca tragi de buget mai mult decat poate duce - fie tai investitii, fie nu respecti taierile de taxe, fie cresti fiscalitatea pentru a aduce noi resurse", a scris, pe pagina sa de Facebook, ministrul Muncii.
Dragos Pislaru transmite ca majorarile salariale vor fi, foarte probabil, suportate de catre alte categorii de bugetari sau de catre populatie, in general.
"In finantele publice nu exista magicieni, exista reguli si echilibre cu care nu te poti juca fara profesionism. «Greseala» noastra ca tehnocrati a fost aceea ca nu am inteles politic aceasta perioada de administrare a tarii care avea miza electorala. Am ratat un principiu clar de campanie - in campanie «se dau» lucruri, nu se «ajusteaza» sau se «reformeaza». (...) In concluzie, cei care se bucura pe termen scurt de victoria politica obtinuta pe salarizare, sa se bucure. Este o victorie legitima si care arata functionarea democratiei. Dar, din pacate, in scurt timp se va vedea ca cineva va suporta nota de plata, fie alte categorii de bugetari, fie noi toti ca si contribuabili. As vrea sa nu fie lucrurile asa, dar eu nu indraznesc sa cred de dragul de a crede. Eu am invatat ca asumarea individuala a adevarului, dureroasa uneori, este mai importanta decat credinta halucinogena. Iar cine rade azi, sa isi aduca aminte de trecut si sa se uite cu grija la ziua de maine", a mai transmis ministrul Muncii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1042 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025945 (s)