News Flash:

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, va face ancheta pentru desecretizarea arhivei SIPA

19 Mai 2017
878 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, va face o comisie pentru desecretizarea arhivei SIPA, dar nu stie cand va fi desecretizata aceasta, deoarece nu stie ce contine.
”Eu am citit tot istoricul si toate regulamentele si toate comisiile, toate evaluarile referitoare la arhiva SIPA, am un punct de vedere, voi face o comisie, vom inventaria si noi cum au inventariat altii si le vom desecretiza”, a afirmat Tudorel Toader, vineri, la Iasi.
Potrivit ministrului Justitiei, arhiva SIPA are ”probabil” informatii pe toate palierele, iar Ministrul Justitiei poate desecretiza ceea ce e secret de serviciu, in timp ce aspectele care sunt de competenta Guvernului pot fi desecretizate prin hotarare de Guvern, iar ”daca vor fi acolo si secrete de stat, vor putea fi desecretizate numai la nivel de CSAT”.
Informatiile vor fi abordate ”in mod adecvat”, ”cu respectarea procedurilor legale, cu respectarea competentelor si a termenului”, a adaugat ministrul.
Intrebat daca estimeaza cand va fi desecretizata arhiva SIPA, ministrul Justitiei a raspuns: "Daca nu stiu natura secretului continut in arhiva, pot spune in ce timp se rezolva?".
Premierul Sorin Grindeanu declara, luni, ca sustine desecretizarea arhivei SIPA, precizand ca a avut discutii cu ministrul Justitiei pe aceasta tema.
Arhiva SIPA a fost readusa in atentia opiniei publice de Dan Andronic, acesta sustinand ca au fost copiate documente
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1309 (s) | 43 queries | Mysql time :0.012276 (s)