News Flash:

Sarbatoare MARE! Sfantul sarbatorit vineri te scapa de vicii si patimi

19 Mai 2017
1123 Vizualizari | 0 Comentarii
biserica
Rugaciunea la Sfantul Memnon se rosteste la nevoie. Sfantul Cuvios Memnon, facator de minuni, este pomenit, an de an, pe 19 mai, in Biserica OrtodoxaSfantul Memnon este mai putin cunoscut, insa a ramas in sufletele credinciosilor drept ocrotitor, cel care alunga patimile.


Sfantul Memnon a luat calea credintei inca de foarte tanar. A reusit el insusi sa-si invinga patimile. Si a ajuns mai tarziu mai mare peste calugari. A facut minuni inca din timpul vietii. Si continua sa le faca si dincolo de moartea trupeasca. Rugile indreptate catre el nu raman fara raspuns. Iar Rugaciunea la Sfantul Memnon face minuni mai ales in ziua in care este pomenit sfantul.


Rugaciunea la Sfantul Memnon

„Stralucind Dumnezeiescul har al Preasfantului Duh, purtatorule de lumina, Preacuvioase Parinte Memnon, pe cei ce savarsesc adormirea ta, prin rugaciunea ta cea minunata, curateste-i de intunericul patimilor. Avand mijlocul tau incins cu fier, spre omorarea patimilor, aratat te-ai imbracat cu nepatimire, Preacuvioase. Fiind iubitor de oamenii cei neputinciosi, ai primit mult har de la Dumnezeu, a tamadui patimile cele netamaduite, preacuvioase.


Impreunandu-te cu Dumnezeu prin post si prin rugaciuni si prin lacrimi, ai primit har de la Dansul a tamadui neputintele si a alunga duhurile, Preafericite, de Dumnezeu inteleptite. Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor si cu suspinurile cele dintru adanc ai facut ostenelile tale insutit roditoare; si te-ai facut luminator lumii, stralucind cu minunile, Memnon, parintele nostru. Roaga-te lui Hristos Dumnezeu ca sa mantuiasca sufletele noastre. Locuitor pustiului, inger in trup si de minuni facator te-ai aratat, purtatorule de Dumnezeu, Parintele nostru Memnon.
Sfinte Preafericite Memnon, roaga-te pentru noi!

Cu postul, cu privegherea si prin rugaciune primind daruri ceresti, tamaduiesti pe cei bolnavi si sufletele celor ce alearga la tine cu credinta. Slava Celui Ce ti-a dat tie putere; Slava Celui Ce te-a incununat pe tine; Slava Celui Ce lucreaza prin tine tuturor tamaduiri. Ca un Luceafar, ca o stea si ca un mare soare ai stralucit de Dumnezeu insuflate, Sfinte Preacuvioase Memnon si prin har ai luminat sufletele celor ce te-au pus pe tine ales indreptator si sfintit invatator si propovaduitor minunat, ca pe cel ce ai strigat: toate lucrurile binecuvantati pe Domnul.


Pe tine ca pe o stea aratatoare de lumina, cel ce cu razele virtutilor si ale minunilor luminezi lumea, te laudam, preafericite, caci ai fost partas Luminii si te-ai mutat catre Lumina Cea Neapusa, Sfinte Preafericite Memnon. Pentru aceasta pururea cinstim sfanta si purtatoarea de lumina pomenirea ta, laudand pe Mantuitorul si cu credinta strigand tie: roaga-te lui Hristos Dumnezeu, iertare de greseli sa daruiasca celor ce cu dragoste cinstesc sfanta pomenirea ta. Sfinte Cuvioase Parinte Memnon, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!”

sfantul memnon biserica ortodoxa rugaciunea la sfantul memnon
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 32 queries | Mysql time :0.010651 (s)