News Flash:

Ministrul Justitiei: Pragul "rezonabil" pentru abuzul in serviciu, introdus dupa dezbateri cu profesionistii dreptului si societatea civila

7 Iunie 2017
968 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader2
Pragul "rezonabil" pentru abuzul in serviciu va fi stabilit dupa dezbateri cu profesionistii dreptului si societatea civila, a anuntat, miercuri, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care a precizat ca nu s-a stabilit inca daca va fi vorba de un proiect de lege sau de o ordonanta de urgenta.
Premierul Sorin Grindeanu a anuntat apoi ca el considera ca procedura corecta pentru punerea in acord a deciziei Curtii Constitutionale privind pragul valoric pentru abuzul in serviciu este un proiect de lege, "nu ordonanta, nu altceva".
"Acest proiect de lege, nu ordonanta, nu altceva, care va primi avizul Guvernului, trebuie sa se refere strict la deciziile CCR. Am avut o discutie cu domnul Tudorel Toader, a existat si exista o decizie a CCR de ieri, care se refera la modificari ale Codului Penal si Codului de Procedura Penala. Parerea dansului, pe care o impartasesc, este sa asteptam sa motivarea si sa tinem cont de deciziile CCR. (...) Eu cred ca procedura corecta este proiect de lege avizat, lucrat la Ministerul Justitiei prin dezbatere publica, asa cum a si fost si proiectul initial – dezbatere publica, transparent, asumat de Guvern, trimis catre Parlament", a declarat, miercuri, Sorin Grindeanu.
"Asteptam intai decizia Curtii, motivarea ei integrala, nu numai comunicatul, dupa care vom face dezbateri cu profesionistii dreptului, cu societatea civila, pentru a vedea care poate fi pragul acela rezonabil, de natura sa puna de acord prevederile din Codul penal cu decizia Curtii Constitutionale. Din ce rezulta citind comunicatul Curtii, se va pune un prag, pentru ca se vorbeste de o obligatie a legiuitorului primar sau delegat. Asteptam motivarea integrala si atunci. Abuzul in serviciu are doua urmari alternative, cand fapta produce o paguba, pe de o parte sau cand fapta produce o vatamare intereselor legale, pe de alta parte. In ipoteza examinata de Curte, s-a avut in vedere producerea unei pagube. Vatamare este altceva, o urmare alternativa, nu are legatura cu decizia", a declarat, miercuri, la sediul ministerului Justitiei, Tudorel Toader. Mediafax.ro

tudorel toader sorin grindeanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005673 (s)