News Flash:

Ministrul Finantelor a anuntat adoptarea rectificarii bugetare

5 Septembrie 2018
923 Vizualizari | 0 Comentarii
Eugen Teodorovici

    Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat, miercuri, ca Guvernul a adoptat rectificarea bugetara. Teodorovici a mai spus ca, avand in vedere ca premierul Viorica Dancila se va afla joi in vizita in Spania, la intalnirea de la Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis vor merge el si ministrul Justitiei, Tudorel Toader.
Premierul Viorica Dancila a anuntat, la inceputul sedintei de Guvern, ca Executivul va adopta rectificarea bugetara, precizand ca a fost indeplinita obligatia de a cere avizul CSAT.

Viorica Dancila a sustinut ca sunt asigurate fondurile necesare pentru functionarea tuturor institutiilor statului.

Ea a spus ca a primit ”cu uimire” declaratia de marti a presedintelui Klaus Iohannis in care a anuntat suspendarea sedintei CSAT.

Premierul a cerut desecretizarea stenogramei sedintei CSAT de marti.

”Ma asteptam ca presedintele sa inteleaga ca rectificarea bugetara trebuie aprobata pentru a nu afecta bunul mers al economiei. Mi-as fi dorit ca acest proiect deosebit de important pentru romani sa fie rezultatul unui consens intre doua institutii importante ale statului - Presedintie si Guvern. Orice situatie complexa insa are cel putin o solutie, iar solutia aleasa de Guvern este sa mearga mai departe cu adoptarea rectificarii bugetare”, a afirmat Viorica Dancila la inceputul sedintei.

Premierul a precizat ca Guvernul si-a ”indeplinit obligatia” de a cere CSAT un punct de vedere si ca in continuare isi indeplineste responsabilitatea de a asigura continuitate in finantare.

”Oamenii au nevoie de investitii, de medicamente, de pensii si salarii achitate la timp. Fermierii afectati de virusul pestei porcine au nevoie de sprijin financiar, iar agricultorii au nevoie de banii din subventii la timp pentru a putea incepe lucrarile”, a adaugat Dancila.

Ea a mai spus ca, pana la un punct, poate intelege nemultumirea presedintelui legata de diminuarea unor fonduri pe care nu le-a cheltuit si a dat asigurari ca ”nicio institutie a statului nu va ramane fara bani pentru functionare”.

”De aceea, am primit cu uimire declaratia de ieri a presedintelui si consider ca, pentru a nu exista niciun dubiu in legatura cu motivele pentru care a fost suspendata sedinta CSAT, este nevoie ca stenogramele acestei sedinte sa fie desecretizate”, a subliniat premierul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006793 (s)