News Flash:

Ministrul Educatiei, anunt de ultima ora despre salariile tuturor profesorilor. Cand vor primi salariul pe decembrie

12 Ianuarie 2018
1062 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a anuntat, la Bistrita, ca vineri s-au platit salariile aferente lunii decembrie pentru toti profesorii din Romania, in cuantum total de peste un miliard de lei.

"Am luat salariile la noi si astazi este ziua de salarii. Prin ordin de ministru, toti profesorii, in data de 14, vor primi salariile, nu va mai fi nicio intarziere - care era de multe ori din cauza, poate, a amanarii unor decizii la nivel local, constituire de consiliu local, rectificare bugetara. S-au platit toate salariile. Azi am platit 1,106 miliarde de lei - salariile pentru toti profesorii din Romania. Nu este o problema de salarii, din punctul acesta de vedere", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Liviu Pop.

In ceea ce priveste voucherele de vacanta, ministrul a spus ca isi doreste ca acestea sa fie platite in luna martie.

"Incepand cu luna viitoare, vom deschide finantarea pentru voucherele de vacanta. Avem 390 milioane de lei, pe care, conform legii, trebuie sa ii acordam pana in luna noiembrie. In luna februarie, vom face deschiderea, urmand ca, in functie de cum se organizeaza inspectoratele scolare, in lunile martie, aprilie, mai - eu as vrea ca in luna martie - sa fie platite toate voucherele de vacanta pentru toti profesorii, pentru ca asa ne-am angajat prin programul de guvernare, asa ii avem banii prinsi in buget si, din perspectiva finantarii, nu avem o problema", a precizat Liviu Pop.

Ministrul educatiei anunta schimbari semnificative in invatamant, pe Facebook! Iar decizia va afecta elevii din toata tara, dar si profesorii! Astfel, Liviu Pop a anunta, pe o retea de socializare, faptul ca elevii nu vor mai avea voie cu telefoanele mobile in clase! Cand intra in vigoare schimbarea?

Desigur, nu este singura modificare adusa regulamentului de organizare al scolilor.

Asa cum era de asteptat, elevii s-au revoltat si au venit cu un argument puternic: „Daca elevii nu au voie cu astfel de dispozitive, atunci nici profesorii nu ar trebui sa vina cu telefoane la ore”.

Si asta nu e tot! Elevii sunt revoltati de alternativa folosita pentru a preveni folosirea telefoanelor mobile in ore: depozitarea lor intr-un spatiu special, direct pe catedra.

Doar ca si aici ar fi riscuri: o simpla cutie pe catedra in care stau telefoanele mobile ar putea fi usor rasturnata in pauze.

Asa s-a ridicat din nou si problema spatiului si a lipsei unor dulapuri speciale pentru elevi! Urmareste clipul video de mai sus ca sa afli mai multe detalii despre acest subiect!

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006709 (s)