News Flash:

Ministrul Comunicatiilor: Constitutia si legile tarii trebuie respectate si pe internet

19 Februarie 2017
876 Vizualizari | 0 Comentarii
internet
Pentru elaborarea viitoarei legi a securitatii cibernetice, „vom avea consultari cu toti operatorii vizati”, intrucat „Constitutia si legile tarii trebuie respectate si pe internet”, a declarat ministrul Comunicatiilor, Augustin Jianu, intr-un interviu pentru MEDIAFAX.
„Exista o directiva europeana, directiva 1048/2016 adoptata anul trecut, in vara, care spune cum anume trebuie gestionate riscurile de securitate cibernetica la nivelul Uniunii Europene. Aceasta va fi pe agenda mea si in prioritatile mele si am declarat si sustin ca vom avea un proces de consultare cu operatorii vizati de aceasta directiva, cu furnizorii de servicii esentiale. Vom avea consultari cu ei, cu asociatiile patronale, cu societatea civila, pentru a vedea care este cea mai buna metoda de implementare a acestei idei, dupa care o voi propune in Guvern si, apoi, daca Guvernul o adopta, se va duce in Parlament spre o noua dezbatere”, a spus Augustin Jianu.
„Securitatea cibernetica este o problema in crestere. Trebuie sa ne lamurim daca vrem ca internetul sa fie un spatiu complet anarhic sau daca vrem ca si in internet, la fel ca si in lumea reala, sa se respecte contractul social, Constitutia, legile tarii si asa mai departe. Asta trebuie sa ne hotaram. Din punctul meu de vedere, este deja hotarat: Constitutia si legile tarii trebuie respectate si pe internet”, a mai declarat ministrul Comunicatiilor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009197 (s)