News Flash:

Reactia primarului Robu la iesirea de la DNA

17 Februarie 2017
973 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu3
Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, a declarat, dupa audierea de la DNA, ca este acuzat de abuz in serviciu in legatura cu vanzarea unor case din centrul istoric al orasului, acesta precizand ca se considera nevinovat.
"Se pare ca s-au vandut circa o mie de de imobile. Nu ma pot pronunta asupra a ceea ce a fost inainte. A existat o hotarare a administratiei precedente prin care s-a permis sa se vanda apartamente si pe baza de contracte de inchiriere semnate anterior datei de intrare in vigoare a legii. Din mandatul meu sunt doua apartamente. E vorba de un apartament cu o camera de 24 mp si unul de doua camere catre niste familii modeste. Nu se poate vorbi de coruptie, de persoane sus-puse. Eu am cerut aparatului primariei si am dovezi sa-mi spuna daca aceste tranzactii au fost facute cu respectarea legii si am primit raspuns ca da, s-a respectat legea. Ma consider nevinovat. De aia exista un aparat de specialitate, sa faca toate verificarile. Probabil cele mai multe case s-au vandut in timpul domnului Ciuhandu, ca a intrat in viogoare legea in 1996. In 2013 eu am cerut sa se investigheze toate transferurile de proprietate si am mentionat inclusiv clanuri", a declarat Nicolae Robu.
In aceeasi cauza a fost pus sub invinuire fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, dar si viceprimarul Traian Stoia.
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca este vorba despre retrocedarea ilegala a 968 de imobile din zona centrala a Timisoarei, prejudiciul fiind estimat la 40 de milioane de euro. In dosar sunt vizati mai multi functionari.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005391 (s)